Katedra Alsó Tagozatos Verseny – útmutató a 2013/2014-es tanév versenyéhez

Kedves Katedrások,gyerekek és pedagógusok !

 

Alig, hogy kicsengettek az utolsó tanítási napon, máris itt toporog az ajtónk előtt a szeptember.

Elkezdődik egy új tanév, melyben minden kis- és nagydiák új ismeretekkel kerül szembe. Lesz mit csinálni a matekokon, magyar órákon meg a többin. Mégis arra buzdítok mindenkit, ne feledkezzetek el lapunk alsósoknak szánt versenyéről sem.

Jómagam minden tanévet úgy kezdem, ez lesz az utolsó év, amikor feladatokat állítok össze. Aztán ahogy közeledik a következő tanév, rájövök, hogy fontos nekem ez a verseny, ahogy reményeim szerint Nektek és pedagógusaitoknak is.

Idén is öt fordulót bonyolítunk le, valamennyiben 5 – 5 feladattal. Kicsit önkényesen, változtattam a pontozáson. Minden helyes válaszra 10 – 10 pontot kaptok. Nekem könnyebb lesz számolni, Ti meg többet gyűjthettek össze. Az ötödik forduló végén a beérkezés sorrendjében értékelem az iskolákat. Minden évben rengeteg egyforma pontszámmal rendelkező tanuló van, őket csak így tudom besorolni.

Mindig nagy öröm a számomra, ha egy újonnan bekapcsolódó iskola jelentkezik, de a régieknek is nagyon örülök. Róluk már tudom, ilyen ügyesek, mennyi plusz feladatot oldanak meg.

Végezetül szeretnék minden diáknak és pedagógusnak tartalmas új tanévet kívánni, s a versenyzőknek kitartást, remek ötleteket. És jó versenyzést.

 

Csiba Lídia


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .