Katedra Irodalomverseny – útmutató a 2013/2014-es tanév versenyéhez

Tisztelt Kollégák, Kedves Versenyzők!

 

A Katedra Irodalomverseny a 2013/2014-es tanévben a humor témakörébe nyújt betekintést, Karinthy Frigyes humoros jellegű szövegeit dolgozza fel. Az ötfordulós levelezős verseny folyamán eszperente szövegekkel, humoreszkekkel, paródiákkal, szatirikus és (ön)ironikus szövegekkel találkozunk majd, amelyek bemutatják a szerző sokszínű – és természetesen véresen komolyan – humorát. Minden forduló más-más, kisepikai vagy lírai szövegtípusra koncentrál, az utolsó fordulón pedig – immár hagyományosan – hosszúprózával ismerkedünk meg: az idei verseny fő házi olvasmánya a Tanár úr kérem című kisregény lesz.

A vetélkedő lebonyolítási módja változatlan:

–          Az ötfordulós (szeptembertől januárig tartó) levelezős versenyt az országos döntő zárja, amelyre a legjobb 20 csapat nyer meghívást.

–          Háromfős, felső tagozatosokból álló – vagy a nyolcosztályos gimnázium 1-4. évfolyamát látogató – csapatok jelentkezését várjuk.

–          Egy iskolát több csapat is képviselhet, azonban a döntőn felkészítőként legfeljebb egy csapat vehet részt (pontegyenlőség esetén a felkészítő tanár választja ki, melyik csapata küzd tovább).

–          A nevezési díj 10 euró csapatonként, amelyet 2013. október 31-éig kérünk befizetni postai csekken a Katedra Alapítvány címére (Nadácia Katedra, Palác Duna Palota, Galantská cesta 658/2F, 929 01 Dunajská Streda) vagy az alapítvány számlaszámára: 1014769018/1111 Unicredit Bank. A Katedra Irodalomverseny azonosítókódja: 2013004. A befizetett összeget igazoló szelvény másolatát vagy szkennelt verzióját az I. forduló megoldásaihoz csatolják a csapatok.

–          A megoldásokat postai úton vagy elektronikus formában várom az alábbi címek valamelyikére:

katedra.irodalom@gmail.com

Petres Csizmadia Gabriella, 925 07 Mostová 298.

Kérem Önöket, ne a Katedra postacímére küldjék a megoldásokat, mivel ez rendkívül megnehezíti és lassítja a javítási folyamatot, és akár elveszett leveleket eredményezhet.

–          Minden feladatlapra tüntessék fel: a csapat nevét, a csapattagok nevét, a felkészítő pedagógus nevét és elérhetőségét (telefon, e-mail), az iskola nevét és címét, a forduló sorszámát. A fejléc kitöltése minden egyes fordulónál kötelező, kérem, ne feledkezzenek meg róla.

FIGYELEM! A verseny zökkenőmentes lebonyolítása érdekében minden beérkezett megoldásról elektronikus visszaigazolást küldök, ezért kérek minden Tisztelt Kollégát, hogy a verseny fejlécében feltétlenül tüntesse fel a saját e-mailcímét, valamint a telefonszámát. Amennyiben 3 napon belül nem kapnak értesítést a megoldások átvételéről, kérem, jelezzék e-mailben, mivel előfordulhat, hogy nem érkezett meg a levelük (az elektronikus levél is elkallódhat).

–          A feladatlapokat fénymásolt, szkennelt, átgépelt, illetve kézzel írt formában is elfogadom. Minden forduló 3 feladatból áll, amelyet római számmal látok el, az alkérdéseket pedig arab számmal jelölöm.

–          A versennyel kapcsolatos kérdéseket, hozzászólásokat a megadott e-mailcímen vagy az alábbi telefonszámon fogadom: 0907212393. Bízom benne, hogy az idei tanévben is sokan kedvet kapnak az olvasáshoz, és szórakoztatónak találják az irodalmi feladatok megoldását. Sok sikert és izgalmas olvasmányélményeket kívánok!

 

Katedra Irodalomverseny – I. forduló

katedra.irodalom@gmail.com

Rovatvezető: Petres Csizmadia Gabriella

Beküldési határidő: 2013. október 31.

 

A csapat neve:

 

 

 

A csapattagok neve:

 

 

 

A forduló sorszáma:

I.

A felkészítő pedagógus neve, e-mail-címe, telefonszáma:

 

 

 

Az iskola neve és címe:

 

Elolvasandó mű – Karinthy Frigyes: Együgyű lexikon. Akkord – Talentum, Budapest, 2001

[online] http://mek.oszk.hu/02400/02478/02478.htm


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .