A hagyományokhoz híven

www.tvn.hu_1cce68b1f123ef59b835dbd3286f3d53

Pedagógusnapi ünnepség a Jókai Mór Alapiskolában

„Hol a boldogság mostanában?” (Petőfi Sándor)

Régóta ígérem, hogy megírom. És régóta nyomja a lelkemet, hogy az ígéretem csak ígéret maradt. Nem szeretem a csak ígérgető, de az ígéretüket be nem tartó embereket. Most megparancsoltam magamnak: fogj tollat, és írj!

Mint minden évben amióta nyugállományban vagyok, most is jött az ízlésesen kivitelezett meghívólap, rajta a következő kedves invitálás: „Kedves kollégánk! A Jókai Mór Alapiskola Szakszervezetének vezetősége tisztelettel meghív a 2014. március 28-án 17.00-kor kezdődő pedagógusnapi ünnepségére az iskola aulájába. Kérjük, jelezd, ha részt kívánsz venni rendezvényünkön. Mindenkit szeretettel várunk!” És mi, a régiek örömmel megyünk. Általában csak azok hiányoznak, akik egészségi okokból kényszerülnek a távolmaradásra. Megyünk, mert összetartó tantestület voltunk, és ma is örülünk, ha találkozhatunk. Megyünk, mert a pedagógusnapi rendezvények minden mozzanatából érezzük, hogy az „ifjak” valójában szeretettel várnak bennünket. Az idén is ez sugárzott már abból is, ahogy az ügyes kezek az – ormótlan vaskonstrukció – öltözők helyén létesített aulát ünnepi díszbe öltöztették, de az ünneplőbe öltözött ifjú kollégák kedves mosolyából is. És a szereplésre váró gyerkőcök zsibongásából is az volt érzékelhető, hogy itt ma valóban szeretettel várnak bennünket. De ifjú kollégáink hagyományokhoz való ragaszkodása, az – elmaradhatatlan, a mindmáig csak „tiszta forrásból” merítő – ünnepi műsorok készítése is az irántunk való tisztelet és szeretet megnyilvánulása. A szakszervezet nevében a megjelentekhez Cséplő Viktória szólt kedvesen, szépen. Majd a legkisebbek, az első osztályosok mondták el, őszinte gyermeki bájjal, drága anyanyelvünket szépen beszélve: mikor és miért nem szeretnek vagy szeretnek iskolába járni, énekeltek és táncoltak – adtak nagyon színvonalas, hangulatos műsort; amely a felkészítők: Skuta Szilvia és Vicencz Andrea értő és lelkes munkáját dicséri. De Juhász Mónika tanárnő kilencedikesei is kitettek magukért: palotás táncuk szívet-lelket gyönyörködtető volt. A gyermekek műsorát követően Mátyás Katalin az iskola igazgatónője mondott – gondolat- és érzelemgazdag – köszöntőt, köszönte meg kollégái lelkiismeretes munkáját; majd kerek születési évfordulójuk alkalmából – méltatva eredményes tevékenységüket – külön gratulált az iskola pedagógusának Jókai Évának és Takács Adriannának az iskola titkárnőjének.

Ezt követően a gazdagon terített asztalok mellett egyre hangosabb lett a „zsongás”, a vidám beszélgetés, egyre gyakoribb a fel-felröppenő kacaj. Látva az örömtől sugárzó arcokat, Petőfi sorai jutottak eszembe: „Hol a boldogság mostanában?”

Ezúton is köszönetet mondunk a meghívásért, a szeretetteljes fogadtatásért, és mind az iskola vezetőinek, mind a kedves ifjú kollégáknak munkájukban sok sikert kívánunk.

Stirber Lajos

A Jókai Mór Alapiskola ny. pedagógusa


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .