Országos tanévnyitó Buzitán

 

Nehéz lesz tárgyilagosnak maradni, s talán nem is kell, hiszen egy pedagógus élete tele van érzelmekkel.

Tavasszal, amikor kiderült, hogy a 2014/2015-ös év országos tanévnyitóját kis falunkban, Buzitán rendezhetjük, nagy volt az öröm. Már akkor tudtuk, hogy adott a szükséges helyszín, hiszen gyönyörű katolikus templomunk van, amely 1797-ben lett felszentelve, a fogadás helyszíne, a művelődési ház. Éreztük, hogy falunkért és iskolánkért sem kell szégyenkeznünk. Vannak tehetségeink, akiket meg szeretnénk mutatni- A Buzitai Citerazenekar, a Péderi Vegyeskar, Horňák Marek és Horňák Zsuzsa Zenekara. És azt is tudtuk, hogy vannak példaképeink, akiknek a szájából gyönyörűen hangzik majd az igehirdetés, az előadás, a konferálás, az útravaló és az üzenet /Nagy Zsuzsanna, Nagy Gábor református lelkészek, Száraz János katolikus plébános, Gál Sándor, író, Hanesz Angelika, iskolánk pedagógusa, Bujánszky Jolán, volt pedagógusunk/. S ami a legnagyobb öröm, hogy 19 gyönyörű kis elsőst vezethetünk majd be a templomba.

Ahogy közeledett az időpont, erősödött az izgalmunk is. Nem vállaltunk-e sokat?! Meg tudjuk-e csinálni?! S amikor az ünnepi szónok, Pröhle Gergely beszédében azt mondta, hogy egy pedagógus egy alkalommal azt kérte a gyerekektől, hogy mondják el minek örülnek, és mi az amitől félnek- bennem megfogalmazódott, hogy éppen a mai nap az. Hiszen nagyon vártam és örültem neki, mégis féltem tőle. S így utólag elmondhatom, hogy nem volt mitől félnem.

Az utolsó héten óriási volt az összefogás! Mindenki szorgoskodott, takarított, gyakorolt, készült, tervezgette az ünnepi menüt, díszítette a termet, a templomot…. Mindenki hozzá szeretett volna tenni valamit a sikerhez. S úgy gondolom, hogy éppen ezért lehetett olyan felemelő ez a tanévnyitó! Lehet, hogy sokan úgy gondoljuk, hogy ez a nap rólunk, pedagógusokról szólt, ez mégsem így van. Ez a nap arról a 19, s országszerte arról a sok kis elsősről szólt, akik magyar iskolában kezdik a tanévet.

Köszönet minden kedves vendégnek, aki megtisztelte rendezvényünket, köszönet a szorgos kezeknek, az előadóknak, szónokoknak, igehirdetőknek, fellépőknek! Reméljük, hogy mindenki jó érzéssel és szép emlékekkel tért haza Buzitáról!

Mindenkinek nagyon sikeres 2o14/15-ös tanévet!

 

Mohňanský Csilla

 


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .