1. hely: Csikós Gábor: Kedvenc könyvem – Harry Potter és a bölcsek köve Alapiskola és Óvoda, Hidaskürt; felkészítő: Radványi Adél – I. kategória

Kedvenc könyvem

         Egészen kicsi korom óta szeretek olvasni. Anyukámnak köszönhetem ezt a szokásomat, mert ő volt az, aki régen minden este az ágyamra ülve olvasott nekem. Tőle tanultam meg a könyvek szeretetét és azt, hogy az elolvasott történetek és mesék a mindennapokban is gyakran erőt adnak, vagy jó kedvre derítenek egy szomorú pillanatban.

Legutóbb Harry Potter és a bölcsek köve című regényt olvastam el, és nagy kedvencem lett. A megvásárlása is különös módon történt: egy mesemondó verseny díjaként nyert vásárlási utalványból álltam az ár felét, a hiányzó összeget pedig a szüleim pótolták ki. Emlékszem, már ránézésre megszerettem a könyvet. Ahogy olvasni kezdtem, ez az érzés egyre elhatalmasodott rajtam. A főhős, Harry kisfiú, akárcsak én. Ő egy varázslótanonc, akinek a szüleit Woldemort, a gonosz varázsló megölte. Az izgalmas történet kettejük harcáról szól. Ugye, mondanom sem kell, hogy Harry Potter a jó képviselője ebben a könyvben? Vele vannak barátai: Rom és Hermione, akik gyakran támogatják őt, valamint az iskola igazgatója is. A rossz oldalon is akad néhány segítő Woldemort mellett, ám ők mindig alul maradnak.

Sok-sok izgalmas és vidám kaland található a közel 400 oldalas könyvben, ezért szívesen ajánlom minden gyerek figyelmébe!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .