3.hely: Papp Róbert: Kedvenc könyvem – Ablak a világra. Alapiskola és Óvoda Eperjes; felkészítő pedagógus: Bugár Anna – II. kategória

Kedvenc könyvem

            A nyári szünet alatt kezembe akadt egy szép könyv, ami a vadon élő állatokról szól. Amint kinyitottam, rögtön rabul ejtett.

A könyv címe Ablak a világra. Megtudhatjuk belőle, hogy az állatok mitől félnek, mit esznek, sőt még azt is, milyen gyorsan futnak. Számtalan izgató, gondolkodásra késztető kérdést vet fel, s megannyi meglepő válasszal szolgál. Megtudjuk, hogyan iszik vizet a zsiráf, kapnak-e verést az elefántkölykök, melyik állat hány kiló és hol él, milyen messze hallatszik a tigris üvöltése. Ilyen és ehhez hasonló érdekes tudnivalókat rejt a közel ötven oldal. Az én kedvenc részem az oroszlános fejezet, amiből kiderült számomra, hogy miért is ő az állatok királya. Eddig azt sem tudtam, hogy a nap folyamán több mint húsz órát pihen. A többi időt vadászattal tölti. Hihetetlen, de több mint harminc kilót meg tud enni. Amitől még szebb és érdekesebb ez a könyv, hogy nagyon szép illusztrációk vannak benne. Az állatok életéről szóló kis történeteket olykor humoros rajzokkal tették vidámabbá, valamint a kisebbek számára érthetőbbé. A könyvben lévő illusztrációkért a Micropictures stúdió felel. A Novum kft. könyvkiadó az olvasókat még egy ajándék cd-vel is meglepte, amin az állatok képét a televízió képernyőjén is megcsodálhatjuk. Itt is találunk egyaránt vicces és érdekes képeket.

A könyvet csak ajánlani tudom a legkisebb gyermekektől egészen a felnőttekig, mivel minden korosztály számára érdekes tudnivalókat rejt. Kosztolányi szavaival élve: „A könyv a szellemi manna, amelyből mindenki jóllakhatik, az égi táplálék, amely minél inkább fogyasztják, annál több lesz belőle, a bűvös kenyér, amely senkit nem hagy éhen, minden ínségest kielégít, hatalmassá tesz.” Kívánom, hogy ezen könyv is tegye hatalmassá olvasóit.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .