3.hely: Viszlai Anna Rozália: Kedvenc könyvem – Túl a Maszathegyen Magyar Tannyelvű Alapiskola és Gimnázium, Szepsi; felkészítő: Knap Ildikó – I. kategória

Kedvenc könyvem

A kedvenc könyvemről kell fogalmazást írni ? Nos jó, ha így állunk miért is ne. Hiszen úgyis kedvenc időtöltésem az olvasás.

Szóval, az én kedvenc könyvem… Neem, ez nem az igazi kérdés ! Varró Dániel: Túl a maszathegyen. Ez a cím olyan érzést kelt bennem, mintha felszállnék és elrepülnék abba a csodálatos világba. Amikor elősször találkoztam vele, akkor még csak hangoskönyvként ismertem. Nem tudtam, hogy létezik könyv alakjában is. Amikor beleolvastam, úgy éreztem, hogy ennél jobb könyv nem is létezik a világon. Pontosan nem is tudom megmondani, hogy miért tetszik. Egyszerűen csak tetszik. Úgy mint anyukám sem tudja megmondani, hogy miért nem szereti a lencsét. Szóval rossz idő volt. Nem mehettünk ki. Elővettem egy könyvet és Apa kezébe nyomtam, hogy olvasson belőle. Akkor jöttem rá, hogy ezt a könyvet nem lehet letenni. Apa olvasott és mi hahotáztunk és izgultunk, hogy mi történik majd Jankával és Andrissal…? Mert ugye róluk szól a történet. Andris és Janka egy kisfiú és egy kislány, akik az óvodában barátkoztak össze. Ahogy véget ért az óvoda elváltak útjaik. Egy derűs nyári reggel Andris kapott egy levelet Jankától, hogy jöjjön el hozzá látogatóba. Andris elindult és jó hosszú utat tett meg, míg odaért Jankáék lakásához. Ahogy megtudta, hogy Jankát éppen elrabolták, akkor kezdődött az igazi haddelhadd. Kalandos utazásai során kipróbálta, hogy hogyan kell zsiráfmadáron repülni. De utazott igazi kalózhajón is, ahonnan kiszabadult a Paca cár börtönéből és végigment a furcsa és habókos Badarországon. Mint minden mesének, ennek is jó a vége. A jók győznek, s Jankáról természetesen kiderül, hogy királylány.

Azt hiszem, hogy be is fejezem kis történetemet…hogy nem volt jó azt mondhatod, de azt nem, hogy nem érte meg !!! Én mindenképpen sok derűs élménnyel gazdagodtam.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .