4.hely: Gasparovics Chiara Kinga: Kedvenc könyvem – Lódobogás, Kati és a musztáng Alapiskola és Óvoda, Hidaskürt; felkészítő: Radványi Adél – I. kategória

Kedvenc könyvem

 Van egy könyv, amit nagyon-nagyon szeretek olvasni, ez a kedvencem. Címe: Lódobogás, Kati és a musztáng. Még tavaly kaptam születésnapomra a nagypapámtól. Első látásra megszerettem, amikor megláttam az elején egy kedves kislányt és a gyönyörűséges lovat. Tudtam, hogy rossz nem lehet, hiszen kicsi korom óta szeretem a lovakat, ezért is vártam nagyon, hogy beleolvassak, megismerjem a történetet.

A regény egy ló és egy kislány kivételes barátságáról szól. Katie-t, a főszereplőt a Stevens házaspár neveli. Számomra ő a legkedvesebb, igaz, nagyon szomorú és szerencsétlen a sorsa. Gyakran el is szomorodtam olvasás közben, de amint megismerkedett a meseszép musztáng lóval, a hangulata jobbra fordult, és vele az enyém is. A sok kalandos történet annyira tetszett, hogy alig bírtam letenni a könyvet, állandóan olvastam volna. Még iskolába is elvittem megmutatni a tanító néninek és a többieknek! Büszkén meséltem a könyvről és a benne olvasható tanulságról, miszerint létezik ember és állat közötti barátság.

Remélem, sikerült megszerettetnem másokkal is az olvasást. Szerintem valahogy így kell nekiállni, ahogy nekem a papám segített: olyan témába keresgélni, ami érdekel és leköt, aztán a történet már elragad magával.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .