5. hely: Gaál Réka: Biológia. Alapiskola és Óvoda Eperjes; felkészítő pedagógus: Bugár Anna – III. kategória

Kedvenc könyvem

 

„Rajongok a lexikonokért. Az az egyetlen hely a világon, ahol mindennek megvan a magyarázata, és megvan a lélek nyugalma. Ők ott mindenben abszolút biztosak.”

(Émile Ajar)

 

Kiskorom óta érdekel az orvostudomány, ezért nem meglepő, hogy a kedvenc könyvem nem egy kalandokkal és helyszínekkel teli vagy romantikus regény, hanem az emberi test csodáit feltáró lexikon. A könyvesboltban akadt a kezembe még néhány évvel ezelőtt, és nem bántam meg, hogy megvásároltam.

Nagyon megszerettem ezt a könyvet, aminek a címe is csupán annyi, hogy Az emberi test. Szeretek megtudni új dolgokat, új tanulmányokat, felfedezéseket. Nos, ezt a könyvet úgy érzem, nekem találták ki.

Az írója, prof. Peter Abrahams több mint harminc éve elismert, dél-Afrikából származó szakember. Számos külföldi országban járt már és tanított. Több könyvet is írt, szerkesztett. A Világegészségügyi Szervezetnek is volt a munkatársa. Ezt a könyvet hihetetlenül jól sikerült megírnia, megszerkesztenie, a fantasztikus képes illusztrációkról nem is beszélve. A fejtetőtől a lábujjakig haladva, nyolc fejezetre osztva mutatja be az emberi testet: fej, nyak, mellkas, felső végtag, has, nemi szervek, medence és alsó végtag, továbbá a szervrendszerek, mint a csontváz és a vérkeringés. A különböző csontokról, izmokról, belső szervekről is idegekről készült illusztrációk, valamint a követhető képaláírások révén könnyen megismerhetjük az adott területet. A részletes anatómiai ábrák segítségével pedig érthetővé válik az emberi test bonyolult felépítése és működése.

Ez a könyv nagyon sokat segít nekem. Szinte minden nap beleolvasok és mindig valami újat találok. Persze ez nem egy bűvös könyv, hogy akárhányszor kinyitom, mindig mást tartalmaz, de a saját kis tudásomat folyamatosan bővíti. Mondhatnám azt is, hogy amióta ezt a könyvet olvasom, olvasgatom, olyan testrészekkel lettem gazdagabb, amelyeknek eddig a létezéséről sem tudtam. J

Ajánlom mindenkinek, aki meg szeretné ismerni önmagát a maga teljes valójában, de annak is, aki csupán szereti tanulmányozni a könyveket. A kedves olvasó, biztos vagyok benne, hogy nem fog csalódni.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .