5.hely: Hobot Máté: Kedvenc könyvem – Minden napra 365 érdekes állat Alapiskola és Óvoda, Tallós; felkészítő: Bihercz Iveta – I. kategória

KEDVENC KÖNYVEM

A kedvenc könyvem címe: „ Minden napra 365 érdekes állat”. A könyvet leginkább olyan gyerekeknek ajánlom akik legalább annyira nagy állatbarátok mint én magam.

A könyv az év minden napjára tartogat valami érdekességet az állatokról. Nevezhetném akár enciklopédiának ,vagy állatos képes-szótárnak is. A könyv nem csak azoknak szól, akiknek a háziállatok a kedvence, hiszen nagyon sokféle állatról szerezhetünk információkat.

A könyv az állatokat sokféle csoportba sorolta be. Olvasás közben megismerkedhettem a háziállatokkal, erdei állatokkal, vadon élő állatokkal és az állatkertben leggyakrabban előforduló állatokkal. A gazdagon illusztrált könyv egy igazi nagy kalandtúra volt számomra, hiszen olvasás közben eljuthattam a világ különböző tájaira, országaiba. Részletes ismereteket gyűjthettem be az állatok lakóhelyéről, szaporodásukról ,táplálkozási szokásaikról. A könyvem segítségével visszautazhattam az időbe, az őslények világába, hiszen a könyv utolsó részéből a dinoszauruszok élete sem maradt ki.

A könyvet még a szüleimtől kaptam, akkor amikor megtanultam olvasni. A színes könyv és a rövid szövegek rögtön elnyerték a tetszésemet. Azóta is nagyon gyakran olvasok és lapozok bele. A szívemhez nőtt. Ezt a könyvet nem lehet csak úgy félretenni a polcra, újra és újra el kell olvasni . Tiszta szívből ajánlom állatbarátoknak.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .