5.hely: Pleva Levente: Kedvenc könyvem – Narnia krónikái I. Felsőszeli Széchenyi István Alapiskola; felkészítő: Morovics Ibolya – II. kategória

Kedvenc könyvem

     Kedvenc könyvemet Győrben láttam meg egy könyvesboltban, és nagyon megtetszett már ránézésre, ezért anyu titokban megvette a szülinapomra. Amint megkaptam, rögtön elkezdtem olvasni. Nagyon gyorsan, egy héten belül el is olvastam. Elmondhatom, hogy nagy élményt jelentett.

A könyv címe: Narnia krónikái 1.rész – A varázsló unokaöccse, az írója C.S. Lewis. Róla csak annyit, hogy 1898-ban született Belfastban és 1963-ban halt meg Oxfortban , Narnia krónikáit 1952-1958 között írta.

A történet egy varázslatos világról szól, ahol beszélnek az állatok és Aslan (Aszlan) a nagy oroszlán uralkodik. Egyszer Digory a professzor unokaöccse, barátnője Polly, a professzor-kinek keresztanyja tündér volt és Jédis (Jédisz) a gonosz boszorkány jönnek el ide a varázsgyűrűk segítségével. A gyerekek azt a feladatot kapják, hogy ültessenek el egy fát, amely a világ védőfája lesz, és ameddig el nem szárad, Narnia békében élhet, védelmet nyer a boszorkánytól.

Ez a tömör tartalma e könyvnek, amely most már az én kedvenc ifjúsági regényem.

A legkedvesebb szereplő számomra a műben Aslan (Aszlan), az oroszlán, aki nagyon bátor és kedves Narnia barátaival, de nagyon ellenszenves azzal, aki bántja országát és barátait.

Ellenszenvesnek találtam Jédist (Jédiszt), mert amint Narniába ért azon mesterkedett, hogy szerezze meg a hatalmat az ország felett.

A könyv puha borítójú, arannyal van díszítve, a fedőlapján egy kép található, melyen egy ember és a varázsgyűrűk láthatóak. Nincsenek benne rajzok sem, képek sem, a szerző a fantáziánkra bízza , hogy mit, kit hogyan képzelünk el.

Az fogott meg leginkább ebben a könyvben, hogy fordulatos, kalandos, vicces és nagyon élvezetes.

Ebből a történetből megtanultam tisztelni a természetet és azt, hogy ne csak magunkkal törődjünk, hanem embertársainkkal és az állatokkal is.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .