Megint GIMIGALÉRIA!

A gimigaléria folytatódik… Az idei tanévben elsőként mutatkozott be Elek József kollégánk. Kedden, szeptember 23-án 17.00 órakor került sor történelemtanár-kollégánk A Csallóközből Alaszkába (Tengerentúli kaland) című útikönyvének bemutatójára a Selye János Gimnázium Feszty Árpád termében. Andruskó Imre, iskolánk igazgatójának megnyitója után a rendezvény másik házigazdája, Szénássy Edit tanárnő beszélgetett az íróval könyvéről. A felolvasások alatt a jelenlévők filmrészleteket láthattak a szövegekhez kapcsolódóan.

A könyv egy amerikai útinapló, amely két utazó élményeit meséli el New Yorktól a Niagarán át Alaszkába, majd onnan vissza Bostonba és a kiindulópontba, New Yorkba. A személyes élményeket az teszi színesebbé, hogy a napló egyúttal összehasonlítja a 170 évvel korábban ott utazó székely Bölöni Farkas Sándor és a 70 évvel ezelőtt ott járt Széchenyi Zsigmond (Alaszkában vadásztam c. könyve) tapasztalatait. Néhol mintha nem is változott volna a helyzet…

A bemutatón közreműködtek még iskolánk diákjai is. A következő gimigaléria vendége Kurucz Sándor operatőr lesz október 14-én. Méltatói volt osztályfőnöke, Kocsis Imre és Oláh Imréné Domonkos Ilona lesznek. Mindenkit sok-sok szeretettel várunk!

Králik Zsuzsanna


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .