Határtalanul az Építészeti Szakközépiskolában

A veszprémi Medgyaszay István Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium tizenöt tanulója, valamint három tanára 2014. november 10-től ötnapos tanulmányi kiránduláson vett részt Dunaszerdahelyen a „Határtalanul” pályázat keretében. Vendéglátóik a Szabó Gyula 1-es szám alatt működő Építészeti Szakközépiskola volt.

A vendégeknek az itt töltött idő során temérdek izgalmas programban lehetett részük. Érkezésükkor a tagintézmény igazgatója, Homoly Éva mérnök, az igazgatóhelyettes, Fenes Róbert mérnök, valamint a projekt fő koordinátora, Leboda Gábor mérnök fogadta őket szívélyesen. Egy rövid nyitófoglalkozást követően Dunaszerdahely belvárosának megtekintésére került sor. A vacsora után a vendégek és a “ hazaiak” ismerkedése zajlott.

Másnap kezdetét vette a magyarországi vendégek és felvidéki vendéglátóik közös munkája. A kemény munka után a délután már az aktív pihenés jegyében telt: sor került ugyanis a bősi vizierőmű meglátogatására, mely óriási élményekkel szolgált a veszprémi vendégeknek.

A harmadik napon felfedezésre került Pozsony, a szlovák főváros. Az Országháza, a pozsonyi vár, a híres Koronázási templom, az óváros a Mihály kapuval valamint az őrségváltás az Elnöki palota előtt mindnyájuk tetszését elnyerte.

A negyedik napon tovább folytatódott a megkezdett munka. A délután most azonban a passzív pihenés jegyében telt: a vendégek vendéglátóikkal közösen a nagymegyeri termálfürdőben élvezték a jól megérdemelt pihenést.

A hazaindulás napján befejezésre valamint átadásra került a közös munka gyümölcse. A kellemes hangulatban telt ebéd után a veszprémi vendégek búcsút vettek a Csallóköz festői környezetétől, és hazaindultak.

Reméljük, hogy vendégeink számos élménnyel gazdagodva tértek haza, hogy élvezték a diákjainkkal való együttműködést és elért szakmai sikereket. Ezúton is következzék az ismételt köszönetnyilvánítás tagintézményünk igazgatójának, Homoly Éva mérnöknek, aki a Határtalanul projekt fő támogatója és ösztönzője, és aki nélkül ez a találkozás nem jöhetett volna létre, továbbá Fenes Róbert mérnöknek, Leboda Gábor mérnöknek, aki szívélyes vendéglátásával tette kellemessé a projekt résztvevőinek öt napját, Dömény Tibor mérnöknek, Dr. Lang Lászlónak, végül pedig Lelkes János szakoktatónak a diákokkal végzett munkájáért.  Külön köszönet illeti a magyarországi diákok vezetőjét, Göndör Józsefet, aki odaadó munkájával lehetővé tette e találkozás megvalósulását.

Mgr. Belucz Szilvia

[gallery ids="2959,2961,2960,2958"]


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .