Nyílt napok a Selye János Gimnáziumban

A komáromi Selye János Gimnázium november 18-19-én nyílt napokat tartott az alapiskolák 9. osztályos tanulói számára. Sok szeretettel vártuk a mostani kilencedikes tanulókat, hiszen terveink szerint négy osztályt indítunk 120 diákkal.

A másfél órás program első részében az általános iskolákból érkezett érdeklődő végzős diákoknak és szüleiknek mutattuk be a gimnázium múltját és jelenét, majd iskolánk vezetősége tájékoztatta a szülőket, illetve a kísérő pedagógusokat a gimnáziumban folyó oktatásról, az új érettségi vizsgákról, az iskolán kívüli tevékenység különböző formáiról, a tavalyi iskolaév legnagyobb sikereiről, valamint a főiskolai–egyetemi továbbtanulás lehetőségeiről. A második részben a diákok óralátogatásokon vettek részt, a szülők és pedagógusok pedig kötetlen beszélgetés során kaphattak választ kérdéseikre, például a kollégiumi elszállásolás lehetőségére, milyen nyelveket választhatnak, milyen szakkörökön vehetnek részt.

A nyílt napok minden évben nagy sikert aratnak, hiszen a két nap alatt több járás több mint negyvenen felüli iskolájából szoktak részt venni ezen a rendezvényen. Idén sem volt ez másképp, 143 diák és 80 kísérő jött el hozzánk. Reméljük, a tavaszi felvételi időszakban sokan választják majd megint közülük a Selye János Gimnáziumot.

Jövőre szeretnénk nyitni egy primo osztályt is 28 diákkal, majd február-március körül ekkor is tartunk nyílt napokat. Bővebb információt a www.sjg.sk honlapon kaphatnak gimnáziumunk nevelői-tanítói munkájáról.

Tavaly iskolánk az előkelő 2. helyen végzett a Nyitra megyei gimnáziumok rangsorában. Sikeres a Norvég-projektünk is, november 21-én a zsolnai egyetem docense, Žarnay professzor adott elő nálunk és a Határőr Utcai Alapiskolában a környezetvédelemről. December 16-án lezárul képzőművészeti versenyünk, nyolc iskola 1000! diákjának rajzai lesznek kiértékelve.

Králik Zsuzsanna

Nyílt napok2014_III

 Nyílt napok2014_I


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .