Versenyen jártunk…

2014. november 25-én immár tizenötödik alkalommal rendezte meg a dunaszerdahelyi Vámbéry Ármin Gimnázium a már hagyományos angol és német idegen nyelvi versenyt, melyen a Felvidék magyar tannyelvű gimnáziumai vettek részt, köztük természetesen iskolánk, a komáromi Selye János Gimnázium is.

A versenyzőket kor szerint három kategóriában szerepelnek. Iskolánkat mindegyikben képviseltetett egy-egy diák által.

Korán reggel indultunk a révkomáromi vonatállomásról mi hatan lányok, Fekete Judit tanárnő pedig vállalta, hogy elkísér bennünket. Az út Dunaszerdahelyre természetesen vidáman telt, zenét hallgatva és vicceket mesélve próbáltuk elterelni gondolatainkat a közelgő megmérettetésről.

Megérkezvén a hazai diákok fogadtak minket, akik a nap további részében is készségesen segítettek, amennyiben azt igényeltük. A jelenléti ívek aláírása után pár perccel el is kezdődött a verseny írásbeli része. Voltak páran, akik a szünet tizenöt percét is a szóbeli részre való felkészüléssel töltötték, s az utolsó pillanatokban „magolták be” előre elkészített szövegeiket. Mi ezalatt beszélgettünk, ismerkedtünk és nem utolsó sorban feltöltődtünk, hogy méltóképpen vehessük a következő akadályt. Annak sikeres teljesítése után következett az ebédszünet, melynek idejében a zsűri viszont szorgosan összesítette elért pontszámainkat.

A megmérettetés nagyon színvonalas volt az óriási konkurenciával, de mi sikeresen helytálltunk. A Selye János Gimnázium diákjai minden kategóriában helyezéseket értek el. Kovarčík Sára (német – III.N) 1. hely, Ambrus Zsuzsanna (angol – IV.N) 3. hely , Elek Fanni Mária (német – II.D) 3. hely, Fehér Dalma (angol – II.C) 3. hely, Fábián Rita (német – III.D) 3. hely, Koncz Krisztina (angol – IV.A) 2. helyezett lett. A nyertes – ebben az esetben Sára – vándorserleggel térhetett haza, mely az elkövetkezendő egy évben díszíti majd iskolánk első emeleti díszes, reprezentatív vitrinjét.

A versenyt végeztével a legközelebbi könyvesbolt felé vettük az irányt, ahol levásároltuk a díjaink mellé kapott könyves utalványokat. A vonat indulásáig még mindig rengeteg időnk volt, így a Tanárnő úgy döntött, meghív minket egy-egy süteményre. Így utólag is, kedves Fekete tanárnő – még egyszer nagyon szépen köszönjük. J

Személy szerint először voltam ezen a versenyen. Korábban már volt alkalmam részt venni angol olimpiákon s más, idegen nyelvű megmérettetéseken akár egyénileg akár csapatban, így a helyzet nem volt teljesen új számomra. Kifejezetten örültem annak is, hogy nem kellett egyes egyedül megbirkóznom a feladatokkal, ugyanis amint azt már említettem, ott volt a csapat, akikkel ugyan egy iskolába járunk, de ha ez a felkészülés nem lett volna, talán soha nem ismerjük meg egymást közelebbről. Nekik köszönhetően az egész nap – verseny ide vagy oda – nevetéssel telt el.

Elégedett vagyok az elért eredményeinkkel, s már most tudom, hogy ha sikerül, jövőre ismét részt veszek ezen a megmérettetésen, ugyanis szeretnék még az ideinél is jobb helyezést elérni. Remélem, hogy a lányok is velem tartanak majd.

Úgy gondolom, mindannyiunk nevében kijelenthetem, hogy szép élményekkel, és hasznos tapasztalatokkal lettünk gazdagabbak.

Fehér Dalma

II.C


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .