Járási kosárlabda-bajnokság

A Selye János Gimnázium által nemrégiben megrendezésre került a komáromi járási kosárlabdabajnokság a középiskolás fiúk számára, Paraska István szervezésében.

A versenyen 7 csapat indult, 2 felvonásban zajlott. Az elsőre december 5-én került sor, itt 3 csapat mutathatta meg tudását. A komáromi Ľudovít Jaroslav Šulek Gimnázium, az ógyallai Építőipari Szakközépiskola és a komáromi Kereskedelmi és Szolgáltatóipari Szakközépiskola – ebből a csoportból a szlovák gimnázium és az Építőipari Szakközépiskola jutott be a döntőbe.

A 2. csoport megmérettetésére december 8-án került sor, ahol a komáromi Ipari Szakközépiskola, komáromi Műszaki Szakközépiskola, az ógyallai Műszaki Szakközépiskola és a Selye János Gimnázium játszott – innen az Ipari és a SJG került be a döntőbe.

A szerdai döntőben a 3. helyért az Építőipari Szakközépiskola és az Ipari vetélkedett, végül Ógyalla került ki győztesként.

Nagy meglepetésre a döntőben az eddig legyőzhetetlennek tűnő szlovák gimnázium vereséget szenvedett el a SJG csapatától 38:36 arányban, így ők képviselhetik a Komáromi járást a kerületi versenyen.

A Ľudovít Jaroslav Šulek gimnázium 2014. november 26-án kosárlabdaversenyt szervezett lánycsapatok számára. A versenyen 5 csapat mérte össze tudását, köztük a SJG lánycsapata. Nagy volt az öröm, mert a magyar gimnázium csapata elsőként végzett, amire talán eddig még nem is volt példa. Ezzel az eredménnyel a lányok kivívták a jogot a kerületi versenyen való részvételre.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .