Az Implom József Helyesírási Verseny országos döntője

2015. február 5-én zajlott a középiskolások számára meghirdetett Implom József Helyesírási Verseny országos döntője, ahol iskolánk, a komáromi Selye János Gimnázium három diákja bizonyította a magyar helyesírásban való jártasságát. A verseny szervezője immáron több éve a Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem Közép-európai Tanulmányok Kara. Ide érkeznek minden évben azok a tanulók, akik Szlovákia magyar középiskoláiban már bizonyították, hogy gimnáziumuk, szakközépiskolájuk legjobb helyesírói.

A verseny – már megszokott módon – tollbamondás írásával kezdődik, ezt követi a feladatlap kitöltése, amelyben a legkülönfélébb helyesírási kérdések szerepelnek, nem kis fejtörést okozva a versenyzőknek.

A verseny ideje alatt a kísérő pedagógusok szakmai előadásokon vesznek részt. Az idei előadásokon érdekes információkkal gazdagodtunk a nyelvrokonság középiskolákban zajló oktatásával kapcsolatban, a tulajdonnevek, ill. az utónevek szakirodalmáról és érdekességeiről, valamint az igekötős igék tanításának különböző módjairól.

Az eredményhirdetést izgalommal várta versenyző és pedagógus egyaránt. Iskolánk tanulói hagyományosan jól szerepelnek ezen a versenyen, így bizakodva vártuk az eredményeket. A gimnáziumok versenyében mindhárom tanulónk kiválóan szerepelt: Bánki Bence 5. helyezést ért el (felkészítője PaedDr. Farkas Adrianna), Piršel Katalin 2. helyen zárta a versenyt, Lakatos Lili pedig az idei verseny győztese lett (mindkettőjük felkészítője Spátay Adriana). Tanulóink helyezéseik alapján részt vesznek a február végén Gyulán megrendezésre kerülő nemzetközi döntőn.

Az elért eredményekhez szívből gratulálunk!

Mézes Zsuzsanna,

a Selye János Gimnázium magyartanára


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .