Március 15-i ünnepségek a Selye János Gimnáziumban

A komáromi Selye János Gimnázium diákjai és tanárai minden évben méltó módon emlékeznek az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulójára. A gimnáziumban pénteken 12.30 órától kezdődött a megemlékezés az iskola aulájában, melyen a Rákóczi Szövetség szervezésében a budapesti Arany János Szakközépiskola küldöttsége vett részt, akik nagy érdeklődéssel tekintették meg ünnepi műsorunkat. Az iskola nemrég újraalakult énekkara és kamarazenekara ez évben Stirber Lajos vezetésével kb. 45 perces összeállítással készült az ünnepségre. Majd 14 órától az első évfolyam diákjaival együtt az iskolakertben megkoszorúzták a kopjafát. Kopjafánk a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium ajándéka. Ünnepi beszédet mondott Elek József, a Selye János Gimnázium történelemtanára, aki beszédében az 1848/49-es eseményeket méltatta.

Az iskola küldöttsége, 12 diák és két tanár pedig vasárnap, március 15-én a Rákóczi Szövetség meghívására részt vett Budapesten a központi ünnepségeken.

PaedDr. Králik Zsuzsanna


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .