A Selye János Gimnázium újabb felemelő sikerei

„A sikerhez a következőkre van szükséged, ebben a sorrendben: 1. türelem és kitartás 2. tehetség.”(Andrew Matthews)

Nemrég került sor a fizika- és matematikaolimpia A kategóriájának megyei fordulójára. Nagy örömünkre szolgál, hogy gimnáziumunk diákjai mindkét tantárgyból nagyszerű eredményeket értek el. Az országos döntőbe fizikából a megyei fordulók eredményei alapján három tanulónk is bekerült, a döntő március 12-től 15-ig tartott Nyitrán. Bugár Dávid kimagasló eredményt – országos 2. helyet ért el, Rózsa Tibor és Lőrincz Zoltán (mindhárman a IV.A osztály tanulói) pedig eredményesek lettek. Bugár Dávid így, eredményei alapján a tíztagú válogatott keret tagja lett. A válogatott keret tagjai egyhetes összpontosításon vesznek részt, és közülük kerül majd ki az az öt tehetséges és legszerencsésebb diák, aki Szlovákiát képviseli az Indiában megrendezendő nemzetközi megmérettetésen. Felkészítője Szabó Endre fizikatanár.

A matematikai olimpia A kategóriájának kerületi fordulójában szintén a mi tanulóink remekeltek, Bukovszky Gergely III.A, Bugár Dávid és Rózsa Tibor a IV.A osztályból szintén bekerültek az országos döntőbe. Felkészítőjük Horváth Katalin és dr. Kalácska József.

Gimnáziumunk diákjait biológiából Holczhei Árpád szaktanár készíti fel a tanulmányi versenyekre, s közülük idén a III.D osztályos Gergely Lajos jutott el az országos fordulóba. Biológiából a kerületi versenyek és az országos döntő is szlovák nyelven zajlik, így diákjaink a kiváló eredményeket nem anyanyelvükön érik el.

De hogy ne csak a természettudományi tantárgyakat említsem, kisgimnáziumunk III.N osztályos tanulója, Kovarčík Sára szintén bejutott a német nyelvi olimpia országos döntőjébe. A mai, modern világban a beszédkultúrát veszély fenyegeti, pedig a szép beszéd önmagában is esztétikai élvezet, öröm. Talán ez az igény hajtja azokat a fiatalokat, akik úgy érzik, kötelességük védeni, gyakorolni és fejleszteni a beszédkultúrát. Ennek az igénynek az egyik megnyilvánulási formája a Szép Magyar Beszéd verseny.  Dóczé Bálint Jonatán a nyitrai kerület győztese lett. Jonatán harmadszor képviseli a megyét és a Selye János Gimnáziumot Kassán az országos fordulón. Felkészítője PaedDr. Farkas Adrianna tanárnő.

Minden egyes diákunknak és kollégánknak szívből gratulálunk!

PaedDr. Králik Zsuzsanna


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .