Dobré slovo szavalóverseny a Selye János Gimnáziumban

A komáromi magyar gimnázium saját szervezésében, a főszervező Csémy Marianna tanárnő, már hosszú ideje ad otthont a „Jó szó – Dobré slovo“ szlovák nyelvű szavalóversenynek, melynek iskolai fordulóját február elején  tartottuk. Az elmúlt 10 év alatt több száz diák volt résztvevője ennek az immár nagy hagyományokkal rendelkező megmérettetésnek. A szavalóversenybe az alapiskolák felső tagozatosai, valamint a nyolcéves gimnáziumok alsó évfolyamainak diákjai kapcsolódhatnak be. A verseny az elmúlt évek során a szlovákiai magyar diákok részére indított helyi kezdeményezésből több járás iskoláit megmozgató rendezvénnyé nőtte ki magát, 2001/2002-es tanévtől pedig már nemzetközivé vált, ugyanis a nemcsak a szlovákiai magyar fiataloknak akartunk szereplési lehetőséget adni, hanem megszólítottunk olyan nemzetiségi iskolákat is Magyarországon, ahol oktatják a szlovák nyelvet

Úgy gondolom ebben a versenyben vesztes nincs, csak nyertesek vannak! A döntés nehezen, de megszületett: Az első kategóriában –versben első helyen Bangha Roland prímós diákunk, második helyen Borvák Annamária secundós tanulónk végzett, a második kategória – próza győztese szintén Bangha Roland lett, második helyen Földes Csaba, secundós végzett. A harmadik kategóriában- versben Nagy Ildikó kvartósunk lett az első, és a negyedik kategória – próza első helyét a szintén kvartós Ambrus Zsuzsanna szerezte meg.

A járási fordulóra a Munka Utcai Alapiskola szervezésében március 24-én került sor. Már nyolc órakor ott toporogtunk az iskola előtt, és próbáltam lelket önteni az elegánsan felöltözött apróságokba. Gimnazistáink az „elvárásnak megfelelően“ remekül teljesítettek, ketten jutottak tovább a kerületi fordulóra. Az első és a második kategória győztese Bangha Roland prímós diákunk, és a negyedik kategória prózamondóinak második helyét Ambrus Zsuzsanna érdemelte ki. Rolinak és Zsuzsinak is sok sikert, kitartást, kemény munkát kívánok a kerületi versenyig! Büszke vagyok rátok!

Králik Zsuzsanna, felkészítő tanár


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .