Közös siker a Czuczor Gergely Alapiskola és a Pázmány Péter Gimnázium tanulóinak internetes projektje

Az AMAVET (Tudományos és Technikai Ifjúsági Egyesület) és az STU FIIT (Pozsonyi Műszaki Egyetem, Informatikai és információtechnikai Kar) által rendezett Junior Internet 2015 versenyére Csanda Tamás (Czuczor Gergely Alapiskola) és Molnár Géza (Pázmány Péter Gimnázium) nevezte be az “Országok és fővárosaik” című közös informatikai projektjüket. A projekt annyira sikeres lett, hogy nem csak bejutott a döntőbe, hanem dékáni különdíjat is kapott a WebLearn (Web tanulás) kategóriában az STU FIIT dékánjától, doc. Ing. Pavel Čičák, PhD. úrtól.

junior internet 2

 A Junior Internet informatikai verseny idén ünnepelte a 10. jubileumát. 1996-tól országos szinten bármelyik általános vagy középiskola tanulói benevezhetik weboldalaikat, design-jaikat, blogjaikat a versenybe. Csanda Tamás és Molnár Géza a WebLearn kategóriába adták be projektjüket, mivel az elkészült honlap célja a földrajz tanítás és tanulás hatékonyabbá tétele volt. A weboldal az egész világ országainak főváros listáját tartalmazza, amelyeknek megtanulását elektronikus tesztelés formájában segíti a honlap magyar és szlovák nyelven egyaránt.

junior internet 4

A verseny döntője egy kétnapos konferencia volt a pozsonyi STU FIIT-en. Az összesen 161 regisztrált projektből a döntőbe jutott 57-et együttesen 70 diák mutatta be az ország minden tájáról. Egy prezentáció keretében minden projekt bemutatására 5 perce volt a diákoknak a szakmai zsűri, újságírók, internetes szakemberek és fejlesztők, illetve a konferencia többi résztvevője előtt. A konferencia végén került sor az eredményhirdetésre, ahol a két iskola közös projektjének dékáni különdíjat ítéltek meg. Tamás és Géza nem csak tárgyi ajándékokkal gazdagodtak, hanem többletpontokat is kaptak az STU FIIT-re való felvételizés esetén.

Kiemelendő, hogy a két iskola tanulóinak sikere nem csak informatikai jellegű volt, hanem annak is a példája, hogy két magyar iskola közötti együttműködéssel, összefogással még sikeresebbek lehetünk.

Soóky Zoltán
Pázmány Péter Gimnázium

[gallery ids="3506,3509,3508"]

 


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .