Németországi diákverseny

A Selye János Gimnázium terciós diákja, Kovarčík Sára januárban benevezett a németországi Észak-Rajna-Westfália tartomány és Münster város kerületi önkormányzata által meghirdetett „Találkozás Kelet-Európával” című diákversenyébe. Sári az egyedi munkák kategóriájában egy címert tervezett, amelyen kedvenc állatai láthatóak. A kiírás szerint német nyelven rövid indoklást és leírást is hozzá kellett fűzni. Sárinak ez sem volt gond, hiszen 14 évesen kitűnő német nyelvtudása van. A sikeres részvételt igazoló oklevelet, egy kis ajándékkal együtt, a napokban kapta meg a verseny védnökétől, a tartomány Család-, Gyermek-, Ifjúsági, Kulturális és Sport Minisztériumától ill. az ottani Iskolaügyi Minisztériumtól.
A verseny története 1953-ig nyúlik vissza, ezidáig több, mint 3 millió diák vett rajta részt, mintegy egy millió munkával. Idén 1700 feletti versenyző küldte be pályamunkáját, amelyeket kategóriák szerint szakavatott zsűri értékelt. Figyelembe vették az eredetiséget, a kreativitást és a technikai igényességet. A verseny célja az, hogy az emberi fejekben meglévő előítéletek és határok megszűnjenek.

Szénássy Edit, némettanár
Selye János Gimnázium

munster_kovarcik

„A címeren Szlovákiában élő állatok vannak. A ló az erdei lovakat szimbolizálja, amelyek néhány évszázaddal ezelőtt vadon éltek a Kárpátokban. Ők a szabadságot, az eleganciát és az erőt jelképezik. A szarvast nemessége és a szépsége teszi érdekessé, a farkas pedig bátorságáról, erejéről és kitartásáról nevezetes. Ő az egyik legelterjedtebb ragadozónk. A sas a távollátást és szabadságot jelképezi, az emberi kéz az őszinteséget.”


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .