VIII. Ilosvai Gyermek Néptánctábor

2015. július 13. és 18. között nyolcadik alkalommal szervezik meg Várhosszúréten az Ilosvai Gyermek Néptánctábort, melyre június 8-ig várják a néptánc és népzene kedvelő gyermekek jelentkezését.

A táborlakók minden délelőtt és délután két csoportban gyakorolják majd a táncokat, ezen kívül népzeneoktatás, kézműves foglalkozások és esténként táncházak várják a résztvevőket. A tábor programját Badin Ádám Meseszínházának előadása, a Kuttyomfitty Társulat műsora, hagyományőrzők estje, valamint a záróesten az előadók és táborlakók közös bemutatkozása színesíti.

A vajdaszentiványi táncokat Fitos Dezső és Kocsis Enikő tanítja, a tardoskeddi táncokat Kupec Mihály és Kupec Zsófia, a táncelőkészítő gyakorlatokat Busai Norbert és Busai Zsuzsanna vezeti, a Vág-Garam közi dallamokat Péter Tamás fogja oktatni. A kézműves foglalkozásokat a Gömöri Kézművesek Társulásának tagjai vezetik, a zenei kíséretet Németh Dénes és zenekara biztosítja.

 A jelentkezési lap letölthető az Ilosvai Selymes Péter Néptáncegyüttes honlapjáról.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .