Lezárult a Katedra Pénzes István Anyanyelvi Vetélkedő

Május 16-án, szombaton került sor a Katedra Pénzes István Anyanyelvi Vetélkedő 2. évfolyamának országos döntőjére. A verseny hiánypótló rendezvény, mivel az anyanyelvi vetélkedő iránti érdeklődés ellenére hosszú éveken át nem került ilyen típusú országos megmérettetésre sor. A versenyszervező, Petres Csizmadia Gabriella Pénzes István hagyatékát folytatva hirdette meg a rendezvényt, aminek sikeréről tanúskodik, hogy 44 csapat, vagyis 132 tanulók érdeklődött az anyanyelvi játékok világa iránt.

Az öt fordulóból ámegnyitólló levelezős verseny lezárását követően 20 csapat kapott meghívót a dunaszerdahelyi döntőre, ami a Magyar Tannyelvű Építészeti Szakmunkásképző Iskolában került megrendezésre. A résztvevők a következő intézményekből érkeztek: Dunamocsi Alapiskola, Deáki Alapiskola, lévai Juhász Gyula Alapiskola, nagyfödémesi Borsos Mihály Alapiskola, érsekújvári Czuczor Gergely Alapiskola, gútai Corvin Mátyás Alapiskola, lévai Juhász Gyula Alapiskola, nyékvárkonyi Móra Ferenc Alapiskola, Nádszegi Alapiskola és Óvoda, hetényi Tarczy Lajos Alapiskola, felsőszeli Széchenyi István Alapiskola, vágsellyei Pázmány Péter Alapiskola és Óvoda, diósförgepatonyi Móricz Zsigmond Alapiskola és Óvoda, Farnadi Alapiskola, farkasi Alapiskola és Óvoda, Peredi Alapiskola.

 Az ünnepélye megnyitót követően 9.15-től vette kezdetét a küzdelem, amelyen tíz feladatsort oldottak meg a tanulók. A feladatok a szólásismeretre, helyesírási készség felmérésére, a nyelv kreatív felhasználására, szókincspróbára, a logikus és problémamegoldó készség fejlesztésére összpontosítottak.

A lebonyolítást könnyítette, hogy a felkészítő pedagógusok elvállalták a feladatlapok javítását, így az ebédet követgyoztesően máris sor kerülhetett az ünnepélyes eredményhirdetésre. A legjobb három csapat a következő lett:
1. hely: a Nádszegi Alapiskola és Óvoda A kerekasztal nyelvtanosai nevű csapata – Menyhárt Sára, Molnár Orsolya, Csóka Zsófia; felkészítő: Fülöp Leona
2. hely: a Peredi Alapiskola Kristálycukor nevű csapata – Baranyai Dóra, Szedlár Eszter, Laczkó Klaudia; felkészítő: Varga Zsuzsa
3. hely: a gútai Corvin Mátyás Alapiskola A törtetők nevű csapata – Finta Viktória, Varga Viktória, Varga Vivien; felkészítő: Gőgh Renáta.

A verseny lezárásakor a szervezők köszönetüket fejezték ki a felkészítő pedagógusok elhivatottságáért és a tanulók lelkes, kitartó munkájáért. Szeptemberben kezdetét veszi a Katedra Pénzes István Anyanyelvi Vetélkedő harmadik évfolyama.

IMAG5258


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .