Meghívó: Országos tanévnyitó ünnepség Gútán

Idén augusztus 29-én, szombaton a gútai Nagyboldogasszony Római Katolikus Plébániatemplomban kerül sor a Szlovákiai Magyar Iskolák Országos Tanévnyitó Ünnepségére, melyen leendő kis elsősök, nagyobb diákok, kezdő, gyakorló és nyugalmazott pedagógusok, szülők köszöntik az érkező új iskolai évet.

A rendezvény 10.30-kor kezdődik, az ünnepi ökumenikus istentiszteletet Fazekas László, a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház püspöke és Elek László, komáromi római katolikus esperes tartja. Fekete Irén, az SZMPSZ Komáromi Területi Választmánya elnökének megnyitója után következik a magyar iskolába induló elsős gyermekek bemutatkozása és megáldása. Ünnepi beszédet Jókai Tibor, az SZMPSZ elnöke tart, majd Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár köszönti az egybegyűlteket. A tanévnyitó résztvevőivel Madarász Róbert, a komáromi Marianum MTNY Egyházi Iskolaközpont igazgatója is megosztja gondolatait, és a hagyományokhoz hűen sor kerül a pályakezdő pedagógusok bemutatására is, akiknek Gálfi Mária, komáromi nyugalmazott pedagógus adja át “útravaló” üzenetét. Az országos tanévnyitó ünnepély résztvevőinek felhívását a magyar diákokhoz, pedagógusokhoz és szülőkhöz Kalácska József, Felvidéki Magyar Pedagógus Díjjal kitüntetett nyugalmazott komáromi tanár tolmácsolja.  Az ünnepi műsorban közreműködik a galántai Kodály Zoltán Daloskör, valamint Paszmár János, a a Gútai Művészeti Alapiskola igazgatója.

– pr-i, kép: wikipedia

 


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .