A gimnáziumokban több órában oktatják majd a matematikát és a természettudományi tantárgyakat

A szeptemberben bevezetésre kerülő új Állami Pedagógiai Program több matematika és természettudományi órát hoz a gimnáziumok számára. A változások a négy- és ötéves gimnáziumok 1. évfolyamait, valamint a nyolcosztályos gomnáziumok 1. és 5. évfolyamait érintik – adta hírül a TASR.
„A négy- és nyolcéves képzésben megemelik néhány tantárgy, főleg a matematika és a természettudományi tárgyak óraszámát, és lehetővé teszik az osztályok csoportokra bontását ezek oktatásánál” – közölte az oktatási minisztérium. Több órájuk lesz a nemzetiségek nyelvén oktató gimnáziumok diákjainak is, növekszik a nemzeti kisebbség nyelvének óraszáma, továbbá a szlovák nyelv és irodalom tantárgy órakerete is.
Az ötéves kétnyelvű képzésnél pedig az új pedagógiai program részletezi a bilingvális oktatás jellemzőit – hány tantárgyat milyen óraszámban kell oktatni a második nyelven a Közös Európai Referenciakeret C1-es szintjének eléréséhez. A minisztérium közlése szerint a sportgimnáziumokban új kerettantervet vezetnek be, mely külön megjegyzéseket tartalmaz a sport előkészítő oktatáshoz.

– pr-i, forrás: TASR, kép: pixabay.com


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .