Komáromba látogatott a VASÁRNAP szerkesztőbizottságának néhány tagja

2015. szeptember 18-án kezdeményezésemre Komáromban látogatott a mindnyájunk által kedvelt egyetlen magyar országos lap, a Vasárnap szerkesztőbizottságának menedzsere, Szamaránszky Edit, Ázsoth Réka és Veres István szerkesztők.
A kora délutáni órákban az a megtisztelés érte a Selye János Gimnázium tantestületét és diákjait, hogy közéjük is ellátogattak.
A szerkesztő bizottságot a díszteremben egybegyűlt majd 70 diák jelenlétében az iskola igazgatója, Andruskó Imre, valamint Farkasné dr. Bartakovics Adrianna köszöntötte.

1

Jelen voltak a gimnázium diákújságának, a Kaktusznak szerkesztői is. A vendégek és a diákok kicserélték nézeteiket az újságírás, -szerkesztés fontosságáról. Beszéltek a lap profiljáról, szerkesztéséről, a főszerkesztőnő és munkatársaik odaadó munkájáról, a megjelentetés anyagi nehézségeiről, s arról, hogy mint családi lap a kicsiktől generációkon keresztül az idősebbekhez is szól.
Éppen ezért is céljuk megszerettetni a Vasárnapot a gimnazistákkal is, mert fenntartásához és megőrzéséhez nem elég csak az idősebb generáció. A fiataloktól várják/-juk a „stafétabot“ átvételét.

3

A Vasárnap főszerkesztője, szerkesztői és a lap munkatársai évente több olvasótábor toborozón vesznek részt. Az ő munkájuk KÜLDETÉS. Szerepüket a végvári vitézekhez tudnám hasonlítani. Ugyanis igyekeznek a Vasárnapot, mint egyedüli szlovákiai hetilapot fenntartani, s hétről hétre még színvonalasabbá és érdekesebbé tenni.

Dr. Egriné Dr. T. Szonja


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .