A magyar vers ünnepe – felhívás

VERSEK A MAGYARSÁGRÓL

A szülőföldhöz való hűség költője, Sajó Sándor születésének 147. évfordulója tiszteletére

„MAGYARNAK LENNI: NAGY S SZENT AKARAT!”

címmel a Palóc Társaság 2015-ben is meghirdeti a magyar költők hazafias verseinek szemléjét. A magyar vers ünnepére szeretettel hívja és várja a versmondó alap- és középiskolás diákokat az Ipoly mindkét partjáról, a Felvidék magyar iskoláiból, továbbá Magyarországról, a Délvidékről, Őrvidékről, Erdélyből, Kárpátaljáról, az egész Kárpáthazából.

A versmondóknak
– egy tetszés szerint választott Sajó Sándor-költeményt, valamint
– a magyar hazafias költészetből egy ugyancsak szabadon választott verset kell könyv nélkül előadni szakmai bírálóbizottság előtt.

A versmondó verseny 2015. november 13-án, pénteken, a költő születésnapján, a magyar nyelv napján lesz szülővárosában, Ipolyságon (szlovák nevén Šahy).

A diákok ellátásáról és megjutalmazásáról a rendező és támogatói gondoskodnak.

Jelentkezni a mellékelt jelentkezőlapon lehet, amelyen fel kell tüntetni a
– versmondó nevét,
– életkorát (ebben az évben hány éves?),
– a korosztályt (alapiskolás vagy középiskolás),
– a felkészítő és/vagy a versenyző villámlevélcímét,
– valamint az előadandó két vers címét s a költő nevét.

A jelentkezőlapot 2015. október 20-ig fogadja a Palóc Társaság a z.urban@paloctarsasag.real-net.sk villámlevélcímen vagy a 991 11 Balog nad Ipľom (Ipolybalog), Kör utca 194. levélcímen. (Érdeklődni még a 047 / 488 53 13 távbeszélőszámon lehet)

A jelentkezőknek részletes tájékoztatást tartalmazó meghívót küldünk.

Sajó Sándor válogatott versei 2000-ben Nem akarok gyáva csendet címmel jelentek meg a Ménrót Kiadó gondozásában; ugyancsak ez a kiadó adta ki 2001-ben a Trianont ledöntjük c. válogatást, amelyben Sajó-versek is olvashatók. 2006-ban a dunaszerdahelyi Lilium Aurum gondozásában jelent meg Sajó Sándor Magyarnak lenni című kötete, amelyhez az utószót Zalabai Zsigmond írta.
A Palóc Társasági Könyvek sorozat 5. köteteként 2012-ben látott napvilágot a költő kötetekben megjelent verseinek gyűjteménye Szép szülőföldem Felvidék címen, amely a Palóc Társaság címén még korlátozott számban kapható.

– forrás: www.szmpsz.sk


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .