Meseország – bábkiállítás a könyvtárban

A rozsnyói Pavol Dobšinský Gömöri Könyvtár, Kassa megye kulturális intézménye meghívja a széles nyilvánosságot Vítězslava Klimtová, cseh illusztrátor és képzőművész bábjainak „Rozprávková krajina“ (Meseország) című vándorkiállítására, mely 2015. december 11-ig tart.

Vítězslava Klimtová cseh írónő, grafikus, illusztrátor, a kísértetekkel, manókkal, tündérekkel, vízitündérekkel teli meseország ismert felfedezője, melyeket egy kis fantáziával mindenki megtalál a saját környezetében. Főleg a kisgyermekek alkotják meg képzeletükben a maguk mesevilágát. „Klimtová asszonyról megtudtuk, hogy több mint hétszáz bábot alkotott, néhány centiméterestől az életnagyságú méretűig. Ezek közül nagyon sok látható a Meseország című kiállításon, továbbiak különböző állandó kiállításokon, melyek keresztül-kasul vándorolnak könyvtárak és különféle intézmények között egész Csehországban és Szlovákiában” mondta a könyvtár munkatársa és hozzátette, a kiállítás iránt nagy az érdeklődés, ezért az egyes helyeken mindig csak nagyon rövid ideig látható.

A vándor bábkiállításra nemcsak a gyerekeket, hanem a felnőtteket is várják. A kiállítás 2015. december 11-ig a rozsnyói Pavol Dobšinský Gömöri Könyvtárban látogatható (Hársfa u. 3.), az érdeklődők a könyvtár kölcsönzési ideje alatt tekinthetik meg. A belépés díjtalan.

Nyitvatartási idő :

Hétfő 7:30 – 18:00
Kedd 7:30 – 18:00
Szerda 7:30 – 18:30
Csütörtök zárva
Péntek 7:30 – 18:30
Szombat 7:30 – 12:30

– forrás: roznava.sk


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .