XXI. Országos Tudományos és Technikai Diákalkotó Kiállítás (OTTDK) 2016

A TIT Kossuth Klub Egyesület (Kossuth Klub Tehetségpont) és az Uránia Ismeretterjesztő Alapítvány pályázatot hirdet 10-19 éves diákok számára tetszőleges természettudományi és műszaki tematikájú, tárgyú, jellegű diákalkotások megvalósítására. A megújuló energiaforrásokkal és a fenntartható energetikával kapcsolatos pályamunkák elsőbbséget élveznek.

A pályaművekkel szemben támasztott követelmények:

1. A kidolgozott pályaművek tükrözzenek (a pályázó életkorától elvárható) elmélyült, tudományosan megalapozott érdeklődést, komoly kutatómunkát és/vagy innovatív műszaki készségeket. Éljen a pályázó valamely tudományos eljárással (jelenségvizsgálat, kísérletezés, következtetések levezetése, szintetizálás) és/vagy ötletes technikai megoldásokkal.

2. Elengedhetetlen, hogy a pályamű igényes kivitelű, érthető és hatékonyan bemutatott legyen. Egyaránt lehet pályázni elméleti pályaművekkel (poszter, számítógépes program) és gyakorlati természetű alkotásokkal (modelltárgy, kreatív eszköz, terepasztal, makett stb.).

Pályázhatnak egyének vagy néhány fős alkotói kollektívák – magyarországi és határon túli magyar ajkú diákok egyaránt.

Jelentkezés: A pályázatra az elkészítendő pályamű 1-3 oldalas szinopszisának (vázlatos ismertetésének) benyújtásával lehet jelentkezni 2016. február 3-ig. A jelentkezések elfogadásáról (vagy kívánatos módosításáról, ha a szinopszis alapján a pályamű-terv nem felel meg a pályázati kiírásnak) 2016. február 17-ig minden jelentkezőnek értesítést küldünk.

Határon túli versenyzőknek és kísérőiknek szállást, a versenynap előtt esti és a versenynapon reggeli étkezést biztosítunk. Az útiköltség a résztvevőket terheli.

A legjobb 3 pályamű alkotója (alkotói kollektíva esetén pályaművenként 1 fő) részvételi lehetőséget kap a Nemzetközi Tudományos és Technikai Szabadidő Mozgalom (MILSET) által 2016. július 9–15. között (Toulouse, Franciaország), megrendezésre kerülő, 11th MILSET Expo-Sciences Europe (ESE 2016) elnevezésű nemzetközi diákalkotó fesztiválon (http://ese2016.milset.org). A résztvevőknek pályaműveiket a fesztiválon angolul kell bemutatniuk.

További 4 pályamű egy-egy alkotója részt vehet a Magyar Géniusz Programhoz csatlakozott Tehetségpont-hálózat tagszervezetei vagy más, természettudományi és/vagy műszaki szakmai szervezet által 2016 nyarán megrendezendő, hazai vagy külföldi tudományos vagy szaktáborok egyikében, amelyet a díjazott pályázat alkotója választhat ki. A részvételhez pályázatonként maximum 50.000 Ft támogatást adunk.

Lehetséges különdíjak:
1.) legfeljebb 4 főnek (10-14 éves diák) – 5.000 Ft/fő – a zsűri döntése szerint,
2.) legfeljebb 4 főnek (vagy iskolának) – Élet és Tudomány online előfizetés 1 évre.

A legsikeresebb pályaművek diákalkotóinak felkészítésében kiemelkedő szakmai és szervező munkát vállaló 4 fő pedagógust 25-25.000 Ft/fő könyvutalvány (ha a 3.1. pont él, akkor 20.000 Ft/fő) és oklevéllel (tehetséggondozási nívódíj) jutalmazzuk.

A pályázattal kapcsolatban tájékoztatást adunk a +36-20/614-4540-es vagy a +36-1/338-4295-ös és a +36-20/445-8919 telefonszámokon illetve a tehetsegpont@kossuth-klub.hu vagy kossuth.klub@gmail.com e-mail-címek valamelyikén.

A jelentkezéseket (a szinopszis csatolásával) valamelyik előbbi e-mail címre vagy ha a jelentkező nem rendelkezik internetes hozzáféréssel, a következő postacímre kérjük elküldeni:
XXI. OTTDK
TIT Kossuth Klub Egyesület,
H-1088 Budapest, Múzeum utca 7.

 A pályázatról bővebben a kossuth-klub.hu oldalon olvashat.

– forrás: www.szmpsz.sk


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .