Trendváltozás – egyre többen választják a magyar iskolát

A Felvidéken 2007 óta nem volt annyi magyar iskolakezdő, mint az idei tanévben. Az iskolakezdők számának kedvező alakulása mellett a magyar iskolát választók aránya is nő – derült ki a Rákóczi Szövetség elemzéséből.

A szlovákiai hivatalos statisztikai adatok alapján a Rákóczi Szövetség elkészítette Beiratkozási Programjának értékelését. Ez alapján megállapítható, hogy 2009 és 2013 között stabilizálódott a felvidéki magyar iskolakezdők száma, az elmúlt két évben pedig egyértelmű növekedés tapasztalható.

A Rákóczi Szövetség 2004-ben indította Beiratkozási Programját a Felvidéken azzal a céllal, hogy ráirányítsa a szülők figyelmét a magyar iskolaválasztás fontosságára.

A számok azt támasztják alá, hogy a program sikeres, a Felvidéken trendfordulás következett be, széleskörű összefogás eredményeként.

A Beiratkozási Program összefoglalója az elemzéssel együtt a Szövetség honlapján olvasható: http://rakocziszovetseg.org/sites/default/files/beiratkozasi_program_2015.pdf

A Rákóczi Szövetség Beiratkozási Programja 2016-ban is folytatódik a Felvidéken és a Kárpát-medence más régióiban is.

A részletes adatokat tartalmazó táblázat a szövetség oldalán érhető el.

– forrás: www.rakocziszovetseg.org, fotó: pixabay.com


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .