Családi délután a Batthyány-Strattmann László Alapiskolában

A Batthyány-Strattmann László Alapiskola kollektívája második ízben rendezett családi délutánt a felbári iskola udvarán, 2014. szeptember 5-én.
A családi délután célja az iskola népszerűsítése, pozíciójának erősítése, a szülők, iskolabarátok, a falu lakossága és az iskola közti jó kapcsolat elmélyítése, ismerkedés, barátkozás, információcsere, közösségformálás volt. Egy olyan maradandó, élményekkel teli délutánt kívántunk szervezni, ahol szülő, gyermek, pedagógus, nagyszülő, volt diák és iskolabarát örömmel találkozik egymással.
A rendezvény keretén belül első ízben valósult meg az elsősök fogadalomtétele. A nyüzsgő gyermeksereg boldogan vette birtokába az iskolaudvart, ahol a különböző kézműves foglalkozások, a szabadtéri közös játék úgy lefoglalta az iskola apraja-nagyját, hogy a felnőttek nyugodtan beszélgethettek, ismerkedhettek. A programot néptánc-előadással és zumbaoktatással színesítettük.
Ez a délután egy kicsit nyárbúcsúztató, s egyben ősz köszöntő is volt. Búcsúztunk a nyártól, a felhőtlen szabadságtól, szórakozástól, de örültünk, hogy újult erővel kezdhetjük a tanévet, s hogy tettünk valamit az iskolánk fennmaradásáért, közösségünkért.
A Batthyány-Strattmann László Alapiskola a kis létszámú iskolák közé tartozik. A 2014/2015-ös iskolaévben 92 tanuló járt hozzánk. Tantestületünket szakképzett, odaadó pedagógusok alkotják. Nélkülük, illetve a technikai személyzet – karbantartó, konyhavezető, szakácsnő, takarítónők – hatékony és aktív közreműködése nélkül nem valósulhatott volna meg már másodízben ez a rendezvény. Hathatós segítséget nyújtott a falu polgármestere és a községháza alkalmazottai.
A rendezvény sikere, pozitív visszhangja a szülők körében bizonyítja, hogy egy kis csapat lelkes hozzáállásával, jó ötletek kreatív megvalósításával nemcsak a gyerekek javára felhasználható anyagi forrásokat tudja növelni, de az emberi kapcsolatok minőségének javulását is elősegíti.

Program:
15:00 Megnyitó: vers, ének
15:10 Az elsős tanulók fogadalomtétele
15:20 Kézműves foglalkozások, játékos foglalkozások. Zsákbamacska, arcfestés, gulyás, palacsinta, frissítők, sütibár.
17:15 Zumba
17:40 Néptánc, népi játékok, táncház
18:30 Tombolahúzás
19:00 – 19:30 A rendezvény befejezése

kép: pixabay.com

Megjelent a Katedra folyóirat XXIII/5. (januári) számában

A tavalyi tanév folyamán lapunk, a Katedra folyóirat meghirdette “A legkreatívabb iskolai rendezvény” című versenyt, amire húsz pályázat érkezett be. A pályázattal egyrészt egyfajta „felvidéki ötletbörzét” szerettünk volna létrehozni, másrészt keresztmetszetet kínálunk iskoláink belső életéből, érdeklődési irányvonalairól. A pályaműveket a nyomtatott Katedra folyóiratban és itt, a honlapon is megjelentetjük új, “A legkreatívabb iskolai rendezvény” című rovatunkban.

A verseny kiértékeléséről itt írtunk: A legkreatívabb iskolai rendezvény pályázatainak értékelése


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .