Ismerd meg a szlovák nyelvet a Selye János Gimnáziumban

2016. március 3-án a komáromi Selye János Gimnáziumban került megrendezésre a Poznaj slovenskú reč – Ismerd meg a szlovák nyelvet elnevezésű verseny járási fordulója.
A társalgási vetélkedőben a 3. kategória versenyzői mérték össze tudásukat. Ebben a kategóriában a gimnáziumok és a szakközépiskolák 2. és 3. osztályos tanulói versenyeznek.
A rendezvényt Csémy Marianna tanárnő, a verseny szervezője és Andruskó Imre, a Selye János Gimnázium igazgatója nyitották meg, akik üdvözölték a versenyzőket, felkészítő tanárokat, a zsűri tagjait, és ismertették a versenyfeladatokat. A megmérettetés három fordulóban zajlott. Az elsőben a tanulóknak egy felolvasott igényes szöveget kellett értelmezni és hűen reprodukálni. A másodikban a megadott 5 téma közül egyet a szakmai zsűri előtt kellett kifejteni. Az utolsó versenyfeladatban pedig 10 megadott szó felhasználásával összefüggő történetet kellett megfogalmazni és előadni. Az elkészített szövegeket jegyzet segítsége nélkül, emlékezetből kellett előadni.
A háromtagú zsűri különböző szempontokat figyelembe véve értékelte a versenyzőket, akik a verseny megkezdésekor sorszámot húztak, így biztosítva volt a verseny anonimitása, és a zsűritagok pártatlansága
Az első három helyen végzett diákok oklevelet és értékes díjakat vehettek át, és egyúttal jogot nyertek arra, hogy részt vegyenek a kerületi fordulóban, amely április 11-én Érsekújvárban kerül megrendezésre.
A 3. kategória helyezettjei:
1. Sági Judit – Selye János Gimnázium Komárom – aranysávos minősítés – felkészítő tanár: Mgr. Csémy Marianna;
2. Fehér Dalma – Selye János Gimnázium Komárom – ezüstsávos minősítés – felkészítő tanár: PaedDr. Králik Zsuzsanna;
3. Hajabács Zsuzsa – Kereskedelmi és Szolgáltatóipari Szakközépiskola – bronzsávos minősítés – felkészítő tanár: PaedDr. Kovak Klaudia.
A győzteseknek szeretettel gratulálunk, és sok sikert kívánunk a kerületi fordulóhoz!

Sági Judit (III.C)


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .