Megzenésített versek a költészet ünnepén

Megzenésített versekkel, szép gondolatokkal, sodró lendületű és finom zengésű dallamokkal ünnepelték idén a Költészet napját a rozsnyói Fábry Zoltán Alapiskolában és Szakközépiskolában.

DSCF0274

Az iskola zsúfolásig megtelt aulájában először Dinnyés József, budapesti énekes-gitáros, dalszerző koncertjét láthatta a közönség, aki idén ünnepli színpadra lépésének ötvenedik évfordulóját. A templomok lázadása című műsorában Rósz György gitáros közreműködött. Dinnyés bevezetőjében a magyar nyelv szépségeire, ritmusosságára és képi kifejezőerejére hívta fel a diákok figyelmét, a dalokat a versek keletkezéséhez, mondanivalójához kapcsolódó személyes élményeivel, okító célzatú történetekkel vezette be.

DSCF0301

A magvas gondolatokat hordozó, férfiasan zengő előadás után Saróka Liliána személyében a nőies lágyság és halk szavú melankólia vette át a színpadot. A különleges hangú, fiatal hazai tehetség műsorában többféle téma is szerepet kapott a szerelemtől kezdve az állatokon át a mindennapi történésekig, mint elmondta azért, hogy mindenki megtalálja magát benne, hiszen mint műsorának címe is mondja, az a fontos, hogy „A költészet te magad légy!”

DSCF0263

– forrás: rozsnyovidek.sk

 


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .