A gyorsmentő munkatársai az óvodánkban jártak

A ZaMED munkatársai a komáromi gyorsmentő szolgálattól látogattak el hozzánk a Tündérkert Óvodába, Gútára. A „gyermek mentők” projekt során óvodánk is a kiválasztottak között szerepelt. Hozták teljes felszerelésüket, hogy megismertessék a gyerekekkel munkájuk fontosságát, s azt, hogy a mentősök minden esetben segíteni akarnak az embereknek. Bekötötték a gyerekek egymás kezét, meghallgatták saját szívecskéjüket, kipróbálták a gyakorlóbabán a szívmasszázst (ami bizony nagyon nehéznek bizonyult), majd kipróbálták az életfunkciókat mérő csipeszt, amit az ujjra helyeznek. A legnagyobb élmény a mentőautó szirénái és fényjelzései voltak, majd minden gyerek kipróbálta a mentőautóban levő széket, aminek segítségével szállítják a sérülteket, betegeket. Nagyon jól érezték magukat, s reméljük, hogy minél kevesebbeknek lesz szüksége valós helyzetben is hasznosítani az új ismereteket.

1

Ezek a játékos, ismereteket nyújtó helyzetek fontosak lehetnek a gyermekek számára, hogy ne féljenek vészhelyzetben, akkor, amikor társuk, vagy akár ők maguk szorulnak segítségre.
Köszönjük a ZaMED munkatársainak a lehetőséget és a szép élményeket.

2

Tóth Szilvia, az óvoda igazgatónője


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .