Zöldüljünk együtt!

Rendhagyó módon ünnepeltük a Föld napját a vásárúti József Attila Alapiskolában és Óvodában. Hetekkel korábban három kategóriában is versenyt hirdettünk. A rajzversenybe, amely a “Miről álmodik a Föld?” címet viselte, 26 kisdiák kapcsolódott be. Alkotásaik arról árulkodnak, a gyerekek is tudatában vannak, mit kell tennünk annak érdekében, hogy megóvjuk bolygónkat.
Meghirdettük a legszebb “zöld sarok” kategóriát is. Célunk az volt, hogy rábírjuk a diákokat, növényekkel és természeti elemekkel tegyék otthonosabbá az osztálytermeket. Örömünkre minden osztály részt vett a díszítésben. Igyekezetüket és leleményességüket mutatja, hogy nem tudtunk eredményt hirdetni, minden osztály jutalomban részesült.

2 3

Az újrahasznosításra ösztönöztük a gyerekeket a verseny harmadik pontjával. A témát óriási érdeklődéssel fogadták. Az egyéni és csoportos munkák mellett az osztályok is megmérettették magukat. Kellemesen meglepett bennünket a sok érdekesebbnél érdekesebb kreáció, melyekből a folyosón rendeztünk kiállítást. Készültek játékok, dísztárgyak, térképek, virág- és ceruzatartók, ékszerek. A nagyobb diákok kerti bútorokat készítettek. A zsűri hosszas tanakodás után a 3. osztály kupakokból szerkesztett óriásképét és a 7. évfolyam mókás kerti bútorait ítélte a legötletesebbnek. Jutalmuk pizza utalvány illetve egy igazgatói szabadnap lett. A 39 egyéni munkát oklevéllel és pólóval díjaztuk.

4

A nap végén elfogyasztottuk az ASA cég által felajánlott tortákat. Bízunk benne, hogy a diákok lelkesedése nem hagy alább, és továbbra is a mondás szerint fognak élni: “A Földet nem a szüleink hagyták ránk, hanem az unokáinktól kaptuk kölcsön”.

az alapiskola tanári kara


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .