Lezajlottak a szeptemberi pótérettségi vizsgák

2016. szeptember 6-9. között 1220 érettségiző járult ismét az érettségi asztalhoz. A pótérettségire jelentkezők 331 iskolából érkeztek. Csak azok a diákok voltak jogosultak a pótérettségi vizsgára, akik legfeljebb két tárgyból teljesítettek tavasszal eredménytelenül.
A javítóvizsga 55 középiskolában zajlott. A diákok szeptember 8. és 15. között ismerik meg az írásbelijük eredményeit. A jelentkező diákok közül 1107 diák vizsgázott egy tantárgyból, 113 diák pedig két tárgyból ismételte meg az érettségizést. A legtöbb érettségiző – 498 diák – angol nyelvből végzett javítóvizsgát. Szlovák nyelv és irodalomból 371 diákra várt fogalmazásírás és tesztkitöltés, német nyelvből 158 középiskolás próbálkozott az érettségi vizsgával. A magyar tanítási nyelvű iskolákból szlovák nyelv és szlovák irodalomból 46 diák, magyar nyelv és irodalomból pedig 7 diák ismételte meg a vizsgát. Matematikából is érkeztek pótérettségizők, összesen 121 diák jelentkezett a vizsgára. Orosz nyelvből 18 diák adta be a javító vizsgára szóló kérvényét.
A pótérettségin azok a diákok vehettek részt, akik 2016. június 30-áig benyújtották az igazgatóságukra az erre irányuló kérvényüket. A szeptemberi vizsgákon sikertelenül teljesítő diákok számára 2017 tavaszán, a 2016/2017-es tanév érettségi terminusai idején nyílik utolsó lehetőség a javításra. Ezek a tanulók szeptember 30-áig adhatják be a javítóvizsgára szóló kérvényüket.
Bővebb információ a http://www.nucem.sk/sk/maturita oldalon található.

Megjelent a Katedra folyóirat XXIV/1. (szeptemberi) számában

kép: pixabay.com


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .