Tehetségek: Horváth Ágnes, nyelvi diákolimpikon

Horváth Ágnes az érsekújvári Pázmány Péter Gimnázium III.A osztályos tanulója. Hihetetlen bravúrt hajtott végre: egymás után hatodszor lett a német nyelvi olimpia országos helyezettje.
„Véleményem szerint sokkal nagyobb dolog a cím megvédése, mint a megszerzése. Nekem nehezebb is olyan szempontból, hogy sokkal jobban izgulok a versenyen eredményhirdetéskor. Tudom, hogy az égvilágon semmi sem történne, ha nem nyernék, de mégis zavarna, hogy nem sikerült. Nem tehetek róla. Ugyanakkor jó tapasztalat, hogy stresszhelyzetben is megtanuljak bizonyítani” – mondja őszintén.
Ági a gimnáziumban sikeres DSD II vizsgát tett, tizedik éve zongorázik, és rendszeresen teniszezik. Kitűnő tanuló, kedvenc tantárgya nincs. Már foglalkoztatja a pályaválasztás gondolata, úgy tervezi, közgazdaságtant tanul majd tovább Bécsben vagy Pozsonyban. Számos díj, kitüntetés tulajdonosa. Legutóbb Nyitra megye elöljárójától, Milan Belicától díszoklevelet vehetett át. A nyári szünetben két hetet Berlinben töltött, ugyanis kiválasztották a nemzetközi német olimpiára, ahol másodmagával képviselte Szlovákiát.
„Tudatosan kétnyelvűnek neveltek szüleim, édesapám születésem óta kizárólag németül beszél velem, ő ugyanis némettanár – árulja el sikerének titkát a mosolygós lány, aki a pázmányosok egyik büszkesége.

Benkő Tímea


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .