Beszéljünk iskoláink jövőjéről – Rimaszombatban

Október 21-én, Pozsony után Rimaszombatban folytatódott a „Beszéljünk iskoláink jövőjéről” c. rendezvénysorozat, a TANDEM NO, a Magyariskola.sk, a Szlovákiai Magyarok Kerekasztala és a Rimaszombati Kávéház szervezésében. A műhelybeszélgetésre több mint harmincan jöttek el, szülők és tanárok egyaránt megjelentek az eseményen.

A sorozat szervezői az ötletet az elmúlt két évben lezajlott ’Chceme vedieť viac’ (Többet akarunk tudni) szlovák kampány sikereiből merítették. Ennek alapján mintegy öt szlovákiai magyar városban rendezik meg e fórumokat. E kezdeményezés célja, hogy kiterjedt és nyilvános párbeszéd induljon a szlovákiai közoktatási rendszerről és az iskolai intézmények jövőjéről. A műhelybeszélgetéseket a TANDEM tagjai vezetik Urbán Péterrel az élen, külön eseményt rendezve a végzős alapiskolásoknak, valamint a szülőknek és a tanároknak.

3 1

A rimaszombati állomáson délelőtt a Tompa Mihály Alapiskola kilencedikes tanulói vettek részt a programon, míg az esti beszélgetést a szervezők a Tompa Mihály Református Gimnáziumban tartották. A szervezők elmondása szerint a workshopokon összegyűjtött tapasztalatok és vélemények feldolgozása egy közös dokumentumban fog testet ölteni, amely alapjául szolgál majd a további terveknek és egyeztetéseknek, a szlovákiai magyar iskolaügyre fókuszálva.

A rendezvénysorozat következő állomása november 3-án, Komáromban, a RÉV – Magyar Kultúra Házában lesz. A programon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, melyet a http://beszeljunk.magyariskola.sk/regisztracio/ linken lehet megtenni.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.