Egészségnap a Munka Utcai Alapiskolában

2016. november 10-én rendeztük meg hagyományos egészségnapunkat. Ezen a napon tanulságos, az egészséges életmóddal kapcsolatos tevékenységek zajlottak iskolánkban. Tanulóink az osztályfőnökök vezetésével testtömeg-index méréssel kezdték a napot, mellyel a gyerekek fizikai állapotát mértük fel. Ezt követően egészségügyi bemutatót tartottak a ZAMED szakképzett munkatársai, Hráček Béla és Hráček Adrianna. Természetesen tanulóink maguk is kipróbálhatták ügyességüket a mesterséges lélegeztetés, ájulás, vérzés, rögzítés esetén, valamint megtekinthették a mentőautót és annak felszerelését. A tornateremben a sporté és a mozgásé volt a főszerep. Molnár Péter karate oktató vezetésével tanulóink betekintést nyertek a harcművészet alapjaiba. Szlávik Éva aerobic oktató zenére mozgatta át izmainkat. A mozgással járó feladatokat Emmer Veronika jógabemutatója zárta. Tanulóink remekül érezték magukat. A sikerhez hozzájárultak a pedagógusok is, akik örömmel álltak be a gyerekek közé mozogni. Ezen a napon diákjaink egészséges tízóraiként kenőt kaptak, melyhez a kiflit az F & K pékség biztosította. Utána gyümölcs- és zöldségsalátát készíthettek a tanulók.

1

Az egészségnap sikerességét legjobban a gyerekek öröme bizonyította. A program hozzájárult a tanulók egészséges életmódra neveléséhez, hiszen legnagyobb kincs az egészség. Mindenkinek köszönjük a támogatást.

Forró Tímea, pedagógus


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .