Német nyelvi sikerek a kerületi olimpián

Az komáromi Selye János Gimnázium négy diákja indult a német nyelvi olimpia kerületi fordulóján, amelyre február 16-án került sor Nyitrán, a Golianová utcai gimnáziumban. A versenyen, amelyen az alap- és középiskolások, valamint a négy-, hat- és nyolcéves gimnáziumok diákjai mérték össze tudásukat, mind a négy résztvevő diákunk dobogós helyezést ért el.
A német nyelvi olimpia mezőnye nagyon magas színvonalú volt, ám diákjaink ismét kitűnő nyelvtudásukról tettek tanúbizonyságot szóban és írásban. Az 1A kategóriában Kovarčík Beáta (II.N) 97%-os eredményességgel 3. helyezett lett. A 2A kategóriában Kovarčík Sára (V.N) 96%-kal az 1. helyet szerezte meg. A 2C kategóriában indult és 93%-os eredményességével a 3. helyen végzett Elek Fanni Mária (IV.D), aki négyéves gimnáziumi pályafutása alatt már sok dicsőséget szerzett iskolánknak. A verseny legnagyobb meglepetését az „anyanyelvi beszélő“ kategóriában induló Bartalos Angelika (III.B) szerezte, aki 93%-os eredményességével az 1. helyen végzett, maga mögé utasítva a valóban német anyanyelvű versenyzőket!
Sáráért és Angelikáért legközelebb az országos fordulóban izgulhatunk, amely márciusban kerül megrendezésre Pozsonyban.

– SJG hír

A képen (balról): Kovarčík Beáta, Kovarčík Sára, Elek Fanni Mária és Bartalos Angelika


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .