Ifjú selyések győzelmei a fizikaolimpián

A komáromi Selye János Gimnázium diákjai évtizedek óta kiváló eredményeket érnek el a legkülönfélébb tanulmányi versenyeken, a mai napig akadnak követői a múlt évszázad hatvanas éveiben, az iskola matematika-fizika tanárainak nagy generációja által megalapozott hagyományoknak. Nem volt ez másképp az idei tanévben sem, a „szezon” kicsúcsosodása a fizikaolimpia volt, melyet a középiskolások számára 4 kategóriában rendeznek.
Az első évfolyam számára kiírt D kategória iskolai fordulóját követően 8 tanulónk szerzett jogot a nyitrai kerületi fordulón való részvételre, ahol 18 tanuló versenyében Jánosdeák Márk 3., Kozmér Barbara 5., Szakáll Lili pedig 6. lett.
A C kategóriában másodikos tanulóink versenyeztek, iskolánkból a nyitrai kerületi fordulóba 5-en jutottak el, ahol 22 résztvevő küzdelmében Klučka Vivien végzett az 1. helyen. További tanulóink közül Molnár Mátyás 2., Bukor Benedek 3., Morvai Orsolya pedig 8. lett.
A B kategóriában a harmadikosok versenyeztek, a nyitrai kerületi fordulóban iskolánkból 4 tanuló indult, közülük Édes Lili 1., Pszota Máté 2., Czibor Dóra pedig 3. helyen végzett a kerületi forduló 12 indulójának küzdelmében.
Az A kategóriában a negyedikesek és a fiatalabb korosztályból a harmadikosok is versenyeztek, a nyitrai kerületi fordulóban iskolánkból 4 tanuló indult, közülük Csenger Géza 1., Pszota Máté és Elek Máté 2-3., Édes Lili pedig 4. helyen végzett, magas pontszámuk alapján mindannyian jogot szereztek az országos döntőn való részvételre. Ez a verseny Zsolnán zajlott le, ahol kivétel nélkül eredményes megoldók lettek: Édes Lili 12., Csenger Géza 15., Elek Máté 17., Pszota Máté pedig 20. lett az ország legkiválóbb fizikusainak versenyében.
Diákjaink sikereiben nagy érdemük van felkészítő tanáraiknak: Hevesi Anikó (D, C kat.), Szabó Endre (B, A kat.). Tanulóinknak és felkészítőiknek a továbbiakban is hasonlóan szép sikereket kívánunk a tanulmányi versenyeken.

Fonód Tibor igazgatóhelyettes, Selye János Gimnázium


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .