Tehetségek: Béhr András Bertalan

Iskolánk, a csilizradványi Kóczán Mór Alapiskola számos tehetséges tanulóval büszkélkedhet. Tanulóink mind a tantárgyi, a sport- és egyéb versenyeken is kiváló eredményeket érnek el járási, megyei, sőt országos szinten is. A tehetséggondozást iskolánkon kiemelt prioritásnak tekintjük. Pedagógusaink zöme tudatosítja, hogy a gyermekek adottsága nem egyenlő a tehetségükkel, a talentumot nem elég felfedezni, hanem kitartással, rendszeres foglalkozással és gyakorlással lehet igazán fejleszteni. A sikerek kovácsai iskolánk pedagógusai, az ő szaktudásuknak, elhivatottságuknak és tenni akarásuknak köszönhetőek intézményünk sikerei.
A 2015/2016-os tanévben iskolánk tehetséges tanulói közül kiemelném Béhr András Bertalant, aki a VI. B osztály tanulója volt. Andris kitűnő tanuló és rendkívül sokoldalú. Művészi, sport- és előadói képességekkel megáldott diák. 5 éven keresztül tanult zongorázni a dunaszerdahelyi Művészeti Iskolában, táncolt a Csallóközi Gyermeknéptánc Együttesben, illetve a Dunaág Néptánc Együttesben. A Bíborpiros szép rózsa népzenei fesztivál országos döntőjében ezüst sávos minősítést kapott a népdaléneklés kategóriájában.
A tanév legszebb sikerét számára a Tompa Mihály Vers- és Prózamondó Verseny országos döntője hozta, ahol a II. kategória versmondói között győztes lett. Andris egyik kedvenc időtöltése az olvasás. Már elsős kora óta édesanyja (Béhr Erzsébet, tanítónő) irányításával rendszeresen részt vett a TMVPV egyes fordulóin. Az elmúlt tanévben is már eljutott a döntőre, de akkor ezüst sávos minősítésben részesült.
Meglepetésnek számított Andris eredményes helytállása a matematikai olimpiász járási fordulóján is, amelyre Horváth Katalin tanítónő készítette fel őt. Az említetteken kívül bekapcsolódott a Katedra Irodalmi Versenybe is. Szabad idejében imád focizni, tagja iskolánk futballcsapatának. Szívesen sakkozik is.
Andris a maga lazaságával is igazi tehetség, akire méltón büszke iskolánk, a csilizradványi Kóczán Mór Alapiskola.

Fodor Margit, igazgatónő

Megjelent a Katedra folyóirat XXIV/6. (februári) számában


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .