Tehetségek: Simon Patrik

Ahhoz, hogy egy tanuló tehetsége és rátermettsége megnyilvánuljon, szükséges a megfelelő életkörnyezet motiváló hatása, amely felszínre hozza a természet adta tulajdonságokat. Az iskolának a feladata, hogy a tehetséges tanulóknak szakmailag és erkölcsileg segítséget nyújtson tehetségük kibontakozásában, érvényesülésében. Elmondható, hogy iskolánkban, a  diósförgepatonyi Móricz Zsigmond Alapiskolában és Óvodában külön figyelemmel kísérjük a kiemelkedő teljesítményt nyújtó tanulókat, pedagógusaink felkészítik őket a megmérettetésekre. Kiváló diákjaink egyike Simon Patrik, 8. osztályos tanuló. Érdeklődési területe nagyon kiterjedt, de leginkább a történelmi, földrajz- és biológiaversenyeken ér el kiváló eredményeket. A tananyag alapos elsajátítása mellett rendszeresen képezi magát, kihasználva a modern információs–kommunikációs lehetőségek minden formáját, de leginkább a tudományos, ismeretterjesztő könyvek varázsolják el. Szabadidejében szívesen járja a természetet, tanulmányozza a növény- és állatvilágot.
Felkészültségét, tudását az elmúlt tanévekben is bizonyította. A 2013/2014-es tanévben a járási történelem olimpiászon 1. helyezést ért el. A 2015/2016-os tanévben elért eredményei:
– történelem olimpiász – járási 1. hely, kerületi 5. hely
– földrajz olimpiász – járási 2. hely
– biológia olimpiász – járási 3. hely
– Európa az iskolában – fogalmazás – járási 1. hely.
Mindezek mellett rendszeresen képviseli iskolánkat különböző sportversenyeken, tűzoltóversenyen, de számos rangos képzőművészeti verseny díjazottja is.
Büszkék vagyunk Patrikra, de természetesen tisztelet illeti a felkészítő pedagógusokat – Mgr. Orisko Éva, Mgr. Horváth Lajos, Mgr. Patócs Mária, PaedDr. Simon Bianka munkáját –, akik segítenek a tanulmányi versenyeken való kitűnő helytállásban.

PaedDr. Simon Bianka

Megjelent a Katedra folyóirat XXIV/6. (februári) számában


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .