Tehetségek: Fitrian Mirkó

Kedves Olvasó! Engedje meg, hogy bemutassam Önnek iskolánk, a Pozsonyi Magyar Tannyelvű Alapiskola és Gimnázium egyik legsikeresebb alsó tagozatos tanulóját, Fitrian Mirkót, aki a 2015/2016-os tanévben a felvidéki második osztályosok között 1. helyezést ért el a Nemzetközi Kenguru Matematikaversenyen.
Mirkó kitűnő tanuló. Már az első osztályban felfigyeltem egyedi gondolkodásmódjára, gyors felfogására, jó emlékezőképességére és hatalmas tudásvágyára. Kedvenc tantárgyai közé tartozik a matematika, az informatika, a természetismeret és a honismeret. Természetesen ő is, mint a vele egykorú gyerekek, szeret legózni, futballozni, számítógépezni és rajzolni. A felkészülés szinte egész tanéven át, a verseny napjáig tartott. A matematikaórákon olyan érdekes, gondolkodtató feladatokat is megoldottunk, amelyek fejlesztik a tanulók matematikai szövegértését, logikai gondolkodásmódját. Az igazi komoly munka a megmérettetés előtti hetekben folyt. A tanítás után, szinte naponta, a korábbi évek versenyfeladatait elemeztük, megbeszéltük és megoldottuk. Végül Mirkó bizonyult a legjobbnak! Ezért a kiemelkedő eredményért igazgatói dicséretben részesült. Ám ezzel még nem volt vége a jutalmazásnak! Pozsony főpolgármestere minden évben meghívja a város legsikeresebb diákjait és felkészítő tanárait a Prímás-palota tükörtermébe. Nagyon örültünk, amikor megtudtuk, hogy mi is résztvevői leszünk ennek a nagyszabású eseménynek, amelyen mindketten elismerő díszoklevelet vettünk át. Mirkó sikere fölöttébb ösztönzően és pozitívan hatott az osztályra. Jövőre még többen szeretnének indulni ezen a versenyen. Mirkó sem fog hiányozni!

Kovács Ilona, felkészítő tanár

Megjelent a Katedra folyóirat XXIV/7. (márciusi) számában


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .