Tehetségek: Šindler Martina

Šindler Martina a Nagymegyeri Kereskedelmi Akadémia regionális idegenforgalmi menedzsment szakának első évfolyamos diákja. A diáklány az alapiskola 9 éve alatt rengeteg versenyen vett részt, és intézményünkben is folytatta e szép hagyományt. A 8. és 9. évfolyamban kiemelkedő eredményeket ért el a magyar nyelv területén. Konkrétabban a helyesírás és nyelvi játékok terén. Sikerült megnyernie a Simonyi Zsigmond Helyesírási Verseny országos döntőjét, így lehetőséget kapott arra, hogy részt vegyen a nemzetközi döntőn, amit a budapesti ELTE-n rendeztek meg 2014-ben. Onnét ugyancsak nem kis eredménnyel tért haza, mivel a határon túli diákok közt a második helyet szerezte meg. Megemlítenénk még az Anyanyelvi játékok – játékos anyanyelv elnevezésű versenyen való szereplését, ahol a nemzetközi versenyen csapatával az előkelő első helyen végzett. Martina nemcsak a magyar nyelv területén, de más jellegű versenyen is szívesen részt vett, ahol ugyancsak eredményes lett. Például a Regis Hungaria történelemverseny 3. helyezettje.
A mi iskolánk hírnevét is öregbítette sikereivel. Tagja volt a Legere Irodalmi Verseny csapatának, akik az országos fordulón a második helyet szerezték meg, továbbá az Implom József helyesírási verseny 2. helyezettje lett. Ezenkívül különböző pályázatokba és földrajzversenybe is bekapcsolódott.
Diákunk tagja az Anyanyelvápolók Szövetségének és a Rákóczi Szövetségnek is. Szabadidejét olvasással és önmaga fejlesztésével tölti. Reméljük, hogy iskolánkat a következő években is ilyen szép eredményekkel gazdagítja. Gratulálunk!

Ing. Losonszki Rozália

Megjelent a Katedra folyóirat XXIV/8. (áprilisi) számában


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .