„Zsigárd új arca“ – diákok fotókiállítása a falunapon

„Csak az tudja, hogy meddig mentünk, aki azt látta, hogy honnan indultunk el“.
(Jókai Mór)

2017. június 16-án immár XXIII. alkalommal kerültek megrendezésre a már hagyományos falunapok Zsigárdon. Megtiszteltetés és egyben nagy kihívás is volt iskolánk diákjainak a helyi önkormányzat felkérése, hogy képkiállítást készítsenek falujukról. A gyerekek nagy igyekezettel és szorgalommal készítették a szebbnél szebb képeket. Nemcsak a tanítási órák keretén belül, hanem szabadidejüket is feláldozva készültek erre az eseményre.

Képeikkel bemutatták a falu azon részeit, nevezetességeit, melyek az utóbbi időben újításon, javításon mentek keresztül és lencsevégre kapták a közterületeket, valamint az újonnan készült épületeket is. Az általuk készített alkotások ábrázolják a községben történt jelentős változásokat, ezért a kiállítás a „Zsigárd új arca“ címet kapta.
A képkiállítást megtekintők büszkék lehettek elsősorban a helyi alapiskola ügyes diákjaira, akik a szebbnél szebb képeket készítették, másodsorban pedig arra, hogy a községben az utóbbi években ennyi sok változásra, újításra került sor.

A diákok nevében köszönet Görföl Jenő úrnak és Neszméri Tündének, akik mindennapi teendőik és felelősségteljes munkájuk mellett időt szakítottak arra, hogy segítségükkel emeljék a kiállítás színvonalát, valamint iskolánk igazgatónőjének, Žiaček Adriannának a támogatásáért és biztató szavaiért.
Külön köszönet és hála a helyi képviselőtestületnek, élükön Baranyay Alajos polgármester úrral, akik igyekezete és odaadó munkája nélkül Zsigárd község nem dicsekedhetne felújított közterekkel, épületekkel. Időt és energiát nem sajnálva munkálkodnak a falu fejlődésén, hogy az itt élő emberek szebb, jobb, kellemesebb környezetben élhessék mindennapjaikat.
Ez a kiállítás lehet úgymond számvetés is, hogy a község honnan indult, eddig milyen utat járt be, milyen eredményeket tudhat magáénak és a jövőbe tekintve, milyen célokat tűz maga elé. További céljaik, vágyaik teljesüléséhez, munkájukhoz kívánunk sok erőt, derűt és jó egészséget. Bízunk abban, hogy egy év múlva találkozunk egy újabb kiállításon, ahol képekkel újabb átalakulásokat, szépítéseket mutathatunk be.

Mesar Andrea pedagógus


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .