Tehetségek: A nagymegyeri Bartók Béla MTNYAI büszkeségei

Esztergályos Zsófia (IV.C) a Szép magyar beszéd országos döntőjének 3. helyezettje. Zsófia kiselsős kora óta kitűnt szép, tiszta beszédkészségével. Minden évben indult a Tompa Mihály Vers- és Prózamondó Versenyen, ahol a járási fordulók sikeres szereplője volt. A tavalyi tanévben, a negyedik évfolyamban nyílt lehetőségünk az anyanyelvi kiejtési versenyen indulni. A szinte hibátlan olvasási technika, kellő mértékű hangsúlyozás, választékos kifejezésmód a fogalmazás területén, kellemes hang és bátor kiállás meghozta gyümölcsét. Szabadidejében rajzol, néptáncra jár és balettozik.
Csémi Csillag Virág (IV.B) a Tompa Mihály Vers- és Prózamondó Verseny országos döntőjének bronzsávosa prózában. Óvodás kora óta szaval, táncol. Minden évben sikeresen szerepelt a szavalóversenyek egyes fórumain. A tavalyi tanévben kitartó munkájával és szorgalmával bejutott az országos döntőbe, ami többszörös öröm volt számára, mert így méltóképpen lépett édesanyja nyomdokaiba, aki a mai napig aktív, sikeres szavaló, előadó. Csillag a Szép magyar beszéd kiejtési versenyen is sikeresen szerepelt. Osztályfőnöke, Bobkovič Éva felkészítésével országos díjazott lett a IV.B-vel karöltve az Európa az iskolában elnevezésű verseny multimédiás kategóriájában. A projekt címe Örülök, hogy köztünk élsz!, amiben Csillag az osztálytársai Down-szindrómás gyermekekkel kötött barátságairól mesél, melyhez a témát szintén édesanyjától merítette, aki sérült emberek gondozásával foglalkozik.
Haris Zsóka (IV.C) az Aranykapu népdaléneklési verseny kerületi fordulójának 1. helyezettje. Zsóka szintén nagyon sokoldalú tanuló. Óvodás korában kezdett énekelni, táncolni, ez utóbbit azonban betegségből kifolyólag időközben abba kellett hagynia, így elsős kora óta már minden idejét a népdaléneklésre fordította. Kezdetben Varga Éva kolléganő szárnya alatt fejlődött, azóta pedig már Szabó Adrianna ének- és zongoraszakos tanító néni kezében csiszolódik Zsóka tehetsége egyre tökéletesebbre. A közös munka kimagasló eredménye, hogy Szakolcán, szóló kategóriában egyedüli volt a nagymegyeri magyar népdalcsokorral. Zsóka ügyes szavaló is, hiszen a Tompa Mihály Vers- és Prózamondó Verseny országos elődöntőjének ezüstsávosa lett.
A szerencse forgandó, s hogy kinek mit hoz a jövő, nem tudjuk, de remélem, hogy még hallatunk magunkról.

Csepi Katalin, felkészítő pedagógus

Megjelent a Katedra folyóirat XXIV/9. (májusi) számában


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .