A Pázmányosok újabb Erasmus+ projektjei

A Pázmány Péter Gimnázium alig fejezte be júniusban a Természetdetektívek elnevezésű, két évig tartó pályázatát, amikor értesítést kaptak, hogy az Erasmus+ program 2 projektet is jóváhagyott az iskola javára. 2017 júniusától egy kétéves, komplex, egész iskolát felölelő tanár továbbképzési projekt folyik a gimnáziumban, amely összhangban van az iskola továbbképzési programjával. Ennek értelmében 10 tanár vesz részt külföldi továbbképzésen, hatan intenzív nyelvi kurzuson Angliában (ebből hárman már a nyáron Brightonban fényezték angoltudásukat), hárman részt vettek a nyáron egy robotika és programozás kurzuson Máltán, illetve egy menedzsment kurzus van még tervben Finnországban.
A diákok sem maradnak tétlenek – 2017 szeptemberétől pénzügyi ismeretekre alapuló munka lesz az elkövetkezendő 2 iskolaév feladata román, lengyel, görög és spanyol partnerekkel. A tanulók nemcsak másfajta tanulási módszereket, más országokat ismerhetnek meg, hanem képességeket és készségeket sajátítanak el, amelyek kulcsfontosságúak jövőjük szempontjából: megtanulnak csapatban dolgozni és gondolkodni, egymást segíteni, digitális eszközöket információkeresésre és megfontolt megosztásra használni, kritikusan gondolkodni, kreatív feladatokat megoldani. Emellett persze fejlesztik idegennyelv tudásukat.
Az iskola vezetősége hiszi, hogy nemzetközi tevékenységének és a projekteknek köszönhetően a gimnázium diákjai és tanárai szélesebb látókört kapnak, más perspektívából is képesek megítélni az aktuális eseményeket és reális élethez közeli tapasztalatokat szereznek.

Peternai Zsuzsanna
Pázmány Péter Gimnázium
Érsekújvár


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .