Biztonságos közlekedésre nevelés a gútai Tündérkert oviban

Gyermekei(n)k biztonságáért

A gútai Tündérkert kis ovisai az idei tanév első hónapjában újra közlekedni tanultak. A közlekedési eszközökről, azok fajtáiról, a közlekedési szabályokról, előírásokról, azok betartásának fontosságáról, az útjelző táblákról beszélgettek és arról, hogy mennyire fontos a saját és mások testi épsége miatt a biztonságos közlekedéshez, hogy ők is megismerjék azokat a szabályokat, amiket gyalogosként, biciklisként, vagy akár utasként, a közlekedés résztvevőjeként már nekik is be kell tartaniuk. Ezeket az ismereteket a városi rendőr az óvodásoknak tartott előadásában kibővítette a bicikli felszerelésének az ismertetésével és a biztonsági felszerelések, sisak és láthatósági mellény hordásának fontosságával és jelentőségével.

Mindezeknek az alapismereteknek birtokában 2017. szeptember 27-én kora reggel autóbuszra szálltunk kis ovisaink egy csoportjával, hogy ellátogassunk a galántai közlekedési parkba, ahol a gyermekek a fényjelző villogófényeit, a felfestett útburkolati jeleket, a közlekedési táblákat figyelve, kisbiciklin, rolleren közlekedve a gyakorlatban is alkalmazták ismereteiket.

Már az óvodából elindulva tudtuk, hogy csodás napnak nézünk elébe, amit megkoronázott az őszi ragyogó napsütés.
Fontosnak tartjuk felkészíteni a gyermekeket arra az időszakra, amikor felülnek majd a saját biciklijükre és aktív részeseivé válnak városunk közlekedésének. A célunk, hogy amikorra elérkezik ez az időszak, mindegyikük magabiztosan és biztonságosan tudjon közlekedni.
Mi, a gútai Tündérkert óvoda pedagógusai fontosnak tartjuk és valljuk, hogy a gyakorlatban szerzett tapasztalat mindig maradandóbb.

Magyarics Szépe Ildikó, óvónő


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.